x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul După caniculă vin furtunile: Avertizare meteo de vijelii pentru toată ţara, de luni până miercuri

După caniculă vin furtunile: Avertizare meteo de vijelii pentru toată ţara, de luni până miercuri

11 Iul 2011   •   11:07
După caniculă vin furtunile: Avertizare meteo de vijelii pentru toată ţara, de luni până miercuri

Meteorologii au emis avertizare de vijelii pentru toata tara. Avertizarea intra in vigoare luni la ora 18:00 si se incheie miercuri dimineata, la ora 6:00. "Vor fi descarcari electrice si vijelii in toata tara, iar izolat vor fi averse torentiale si caderi de grindina", se arata intr-o informare postata pe site-ul ANM.

Instabilitatea atmosferica prognozata de meteorologi se va accentua mai intai in vestul tarii, pentru a cuprinde, pana miercuri, treptat, toate regiunile tarii.

Prognoza meteo pentru intervalul luni - miercuri:

Luni noapte (11/12 iulie)

In tara, cerul va fi variabil, cu innorari si pe arii restranse averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in zonele de munte si in regiunile vestice si nordice. Vor fi conditii de grindina, cantitatile de apa vor depasi izolat 20 l/mp, iar in extremitatea de vest a teritoriului vantul poate lua aspect de vijelie. Temperaturile minime se vor incadra intre 13 si 23 de grade.

In Bucuresti, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura minima va fi de 19-21 de grade.

Marti (12 iulie)

In tara, vremea va deveni in general instabila, iar valorile termice vor marca o scadere in cea mai mare parte a tarii. Temporar innorarile vor fi accentuate si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in majoritatea regiunilor, exceptand partea de vest a tarii, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse, mai ales in prima parte a zilei. Izolat vor fi caderi de grindina si, mai ales in zona de munte, cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 25 si 33 de grade, iar cele minime se vor situa intre 12 si 22 de grade.

In Bucuresti, cerul va fi temporar noros si, indeosebi dupa-amiaza si noaptea vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 32 de grade, iar cea minima va fi de 18-19 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

Miercuri (13 iulie)

In tara, vor fi innorari temporare in estul si sudul tarii, unde, mai ales in cursul zilei, local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse, mai ales in Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 34 de grade, iar cele minime intre 13 si 23 de grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

In Bucuresti, cerul va avea innorari temporare in cursul zilei, cand vor mai fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 31 de grade, iar cea minima va fi de 18-19 grade. Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

×