x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Economistii nedoriti

Economistii nedoriti

13 Mai 2005   •   00:00

Economistii europeni risca sa ramana pe drumuri daca nu se reorienteaza in cariera. Intr-un studiu publicat de cotidianul britanic Financial Times se arata ca bancile din spatiul comunitar i-au concediat pe economistii angajati in urma cu sase ani pentru a se ocupa de moneda unica europeana.



  • de ANCA ALDEA

  • Desi introducerea si dezvoltarea zonei euro presupune crearea unor locuri de munca, numeroase alte servicii consolidandu-se, cei care s-au ocupat cu studierea si analiza proceselor si fenomenelor economice ar putea ramane pe dinafara sistemului. Asta pentru ca s-a ajuns la concluzia ca eurozona poate fi usor acoperita de un numar redus de specialisti.

    INDEPARTATI. Deja Banca Centrala Europeana nu mai pune un accent deosebit pe angajarea specialistilor in economie. Nici alte banci din Uniune nu ii mai considera pe economisti o prioritate. Ele sunt tot mai ezitante atunci cand vine vorba sa ofere informatii precise legate de numarul specialistilor angajati.

    Ziaristii de la cotidianul International Herald Tribune din Marea Britanie au reusit sa demonstreze ca economistii si-au pierdut importanta in spatiul euro. Toate cele zece firme de consultanta financiara contactate de IHT au recunoscut ca au acelasi numar de specialisti in economie pe care ii aveau in 1999.

    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul