x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

de Jurnalul National    |    06 Feb 2008   •   00:00

Festivalul internaţional al vinului. Boonville, SUA. Participanţii vor avea posibilitatea să deguste cele mai apreciate sortimente de vin Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc, Muscat şi Gewuztraminer.

În lume

9-10 februarie. Festivalul internaţional al vinului. Boonville, SUA. Participanţii vor avea posibilitatea să deguste cele mai apreciate sortimente de vin Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc, Muscat şi Gewuztraminer.

 

9-10 februarie. Festivalul ciocolatei. Chicago, SUA. În afară de expunerea principalelor tehnici de producere se vor organiza pentru copii activităţi ce vor avea în comun ciocolata.

 

11 februarie. Seara epicuriană. Houston, SUA. Aflată sub mottoul “Arome din spaţiu”, evenimentul îi va încânta pe gurmanzi cu preparate inedite pregătite de unele dintre cele mai mari restaurante americane.

 

12-16 februarie. Târgul industriei hoteliere. Tunis, Tunisia. Aflată la cea de-a XIX-a ediţie, târgul s-a impus şi pe plan internaţional, fiind aşteptaţi să participe specialişti din domeniul hotelier şi al restauraţiei.

 

12-17 februarie. Master of Food & Wine. Buenos Aires, Argentina. Manifestarea îi va surprinde cu siguranţă pe participanţi datorită combinaţiei ingenioase dintre cel mai special vin argentinian – Malbec – şi sortimentele cele mai rafinate de brânză. (S.C.)

 

Sărbătoarea gustului. Ieri, la Veneţia, s-a încheiat Carnavalul. Ca de fiecare dată în ultima mie de ani, oraşul a fost asaltat de măşti. În cartierul veneţian Cannaregio s-a celebrat gustul. În colaborare cu restauratorii din zonă, s-a organizat un parcurs cavaleresc pornind de la meniuri, vin şi demonstraţii culinare. Turişii care au ajuns la Fondamenta Cannaregio – Ponte delle Guglie, dar şi în Campo Santi Apostoli au gustat şi celebra frittella veneziana, considerată “dolce nazionale della Repubblica Serenissima”. Aceasta este o gogoaşă ceva mai mare şi care este tăvălită prin zahăr. Frittella veneziana este preparată din ouă, făină, zahăr, stafide şi muguri de pin. Preparatul a devenit atât de popular, încât a “molipsit” şi alte culturi. Astfel, evreii veneţieni pregăteau şi ei “fritoa” cu ocazia sărbătorii Purimului. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda