x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

de Jurnalul National    |    27 Feb 2008   •   00:00

În ţară

27 februarie-2 martie. Diafam, Timişoara. Târgul, organizat la ­Centrul regional de afaceri Timişoara, le oferă vizitatorilor cadouri originale pentru toate buzunarele.

28 februarie-2 martie. Mirii ­anului, Braşov. Manifestarea se adresează celor care vor să-şi ­planifice nunta de vis până la cele mai mici detalii.

29 februarie-9 martie. Târgul mărţişorului, Suceava. Cadouri şi suveniruri, rafinate, dar şi ­”gustoase”, pentru fiecare.

 

În lume

28 februarie-1 martie. FHT. Bali, Indonezia. Cea de-a VI-a ediţie internaţională se adresează ­specialiştilor din industria turismului şi a restauraţiei.

29 februarie-2 martie. Barbeque Show. Albuquerque, SUA. Fanii preparatelor la grătar şi a petre­cerilor în aer liber sunt aşteptaţi să participe la cea de-a XX-a ediţie a festivalului.

4-7 martie. China Drinktec. Pazhou, China. Mii de sortimente de băuturi răcoritoare şi alcoolice, de la cele mai populare până la cele mai rafinate. (C.D.)

 

Festivalul Pomana Porcului. Timp de trei zile (15-17 fe­bruarie) localitatea Balvanyos-Băi, din comuna Turia, a cunoscut din nou animaţia din zilele călduroase de vară. De aceas­tă dată însă pe un ger muşcător, 14 echipe formate din cu­nos­cători ai “artei” tăierii şi pregătirii porcilor au pornit la “atac”, înarmate până în dinţi cu ustensilele necesare. Concursul “Pomana porcului” a devenit deja o tradiţie, printre participanţi numărându-se echipe din Suceava, Craiova, Bran, Buzău, Turia, dar şi din Ungaria. Participanţii au asistat la un spectacol de tradiţii populare specifice regiunilor din care fac parte concurenţii, regiuni aflate uneori şi la 1.700 km de­păr­tare unele de altele. Au fost premiate echipele care au pre­zentat cele mai gustoase, aspectuoase şi originale pre­pa­ra­te. De asemenea, printre criteriile de punctare s-au numărat  prezentarea echipei, etalarea portului popular şi a tradiţiilor, precum şi, inedit, estimarea greutăţii porcilor ce urmau să fie sacrificaţi. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda