x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

07 Mai 2008   •   00:00

Cursuri de gastronomie. La 23 aprilie 2008 a avut loc inaugurarea Centrului de Pregătire în Gastronomie, un eveniment unic în sud-estul Europei.

Cursuri de gastronomie. La 23 aprilie 2008 a avut loc inaugurarea Centrului de Pregătire în Gastronomie, un eveniment unic în sud-estul Europei. Aflat în incinta unui mare magazin cu profil cash & carry, cu sucursale în peste 29 de ţări, centrul dispune de o suprafaţă de 650 mp. El pune la dispoziţia cursan­ţilor cinci zone de pregătire şi demonstraţii pentru cei care vor să se specializeze în diferite domenii ale artei culi­na­re. Centrul este dotat cu echipamente gastronomice de cea mai înaltă calitate. Deoarece în gastronomie se învaţă mai uşor dacă vezi pe viu cum se realizează un preparat, au fost in­vitate pentru demonstraţii culinare numeroase personali­tăţi de renume internaţional şi cu o experienţă bogată în do­me­niu. Au fost prezentate preparate specifice (pizza şi deserturi), precum şi specialităţi regionale (asiatice, mediterane­e­ne, ro­mâneşti). Centrul se vrea a fi un deschizător de drumuri în domeniu, o şcoală care să ofere angajaţilor şi parte­ne­rilor oca­zia de a deveni mai buni în meseria pe care şi-au ales-o. (A.A.)

 

În ţară

7-11 mai. Vacanţă. Cluj-Napoca. Tîrgul de servicii turistice şi ­agroturism poate fi cheia unui ­concediu reuşit şi “savuros”.

10 mai. Urcatul oilor la munte. Răstoliţa, judeţul Mureş. O dată încheiate socotelile cu ciobanii, turmele se pornesc către munte. Evenimentul este marcat de o ­petrecere ţărănească.

17 aprilie-15 iunie. Muzeul Naţional Cotroceni, Bucureşti. Expoziţia “Picturi murale recuperate de la biserica Mănăstirii Văcăreşti” este o modalitate firească de reînviere a frumosului.

 

În lume

7-11 mai. Expoziţie alimentară. Kuala Lumpur, Malaysia. La cea de-a cincea ediţie sunt expuse preparate alimentare pregătite după normele islamice.

10 mai. Spirit of Toronto. ­Toronto, Canada. Degustări a peste 100 de sortimente de whisky, însoţite de gustări rafinate.

11-13 mai. Horeca. Salmiya, Kuweit. Ospitalitate şi preparate culinare tradiţionale la unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Kuweit. (C.D.)

×
Subiecte în articol: agenda