x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

04 Iun 2008   •   00:00

4-7 iunie. Expoagroutil. 
Mamaia. În Complexul Aurora are loc un tîrg naţional de agricultură şi industrie alimentară.  4-8 iunie. Expo Drink.



în ţară


4-7 iunie. Expoagroutil. 
Mamaia. În Complexul Aurora are loc un tîrg naţional de agricultură şi industrie alimentară.  4-8 iunie. Expo Drink.

Bucureşti. Expoziţie internaţională de vinuri, băuturi alcoolice, răcoritoare şi echipamente de producţie, organizată, ca în fiecare an, la Romexpo. 

4-8 iunie. Indagra Food.
Bucureşti. Expoziţie internaţională de produse şi echipamente din industria alimentară, care se adresează în principal producătorilor şi distribuitorilor din acest domeniu. 

în lume

5 iunie. Bucătari inimoşi.
New Brunswick, SUA. 20 dintre cei mai iscusiţi maeştri bucătari vor participa la demonstraţii culinare şi vor răspunde întrebărilor amatorilor în bucătărie. 

6-8 iunie. Coffest.
Hawaii. Zeci de sortimente de cafea, preparate pe bază de cafea şi multe, multe degustări şi concursuri. 

8-10 iunie. The Hotel Show.
Dubai, Emiratele Arabe Unite. La eveniment vor fi expuse cele mai noi produse, servicii şi tehnologii din industria hotelieră. (C.D.)


HANUL DE LA BARIERĂ. Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“ a fost, timp de două zile (24- 25 mai), punctul de întîlnire al celor amatori atît de muzică tradiţională românească, cît şi de preparate ca la mama acasă. Motivul: Festivalul „Fanfare şi tarafuri“ şi cei 15 ani de Jurnalul Naţional. Aşa se face că, în acordurile tarafurilor şi ale fanfarelor, românii au putut degusta sortimente de brînză de tot felul adusă de Ion Istrate tocmai de la Fundata, de lîngă Braşov, carne afumată după cum se obişnuieşte să se facă în Lăpuşel, dar şi plăcinte şi dulciuri pregătite ca după reţetele bunicii de Maria Stochiţă, din Teleorman. La mare căutare au fost şi produsele bio, care au atras privirile numeroşilor vizitatori. Cei care au trecut pragul Hanului „La Barieră“ au putut gusta preparatele restaurantului Rossetya, gătite după reţete vechi de peste un veac şi jumătate, „cînd lucrurile erau mai simple“. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda