x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zboruri anulate pe un aeroport din Estonia, din cauza problemelor la GPS. Estonienii dau vina pe ruși

Zboruri anulate pe un aeroport din Estonia, din cauza problemelor la GPS. Estonienii dau vina pe ruși

de Redacția Jurnalul    |    30 Apr 2024   •   12:00
Zboruri anulate pe un aeroport din Estonia, din cauza problemelor la GPS. Estonienii dau vina pe ruși

Mai multe zboruri au fost anulate pe un aeroport din Estonia din cauza problemelor la GPS. Estonienii dau vina pe ruși. Problema va fi analizată de specialiștii UE și NATO.

Compania aeriană Finnair a anunțat că întrerupe zborurile către Tartu, în estul Estoniei. Măsura se va aplica în luna mai și a fost impusă din cauza perturbărilor GPS din zonă.

„Finnair își va suspenda zborurile zilnice către Tartu, Estonia, în perioada 29 aprilie - 31 mai, astfel încât o soluție alternativă de abordare care nu necesită semnal GPS să poată fi pusă în aplicare pe aeroportul din Tartu”, a transmis compania finlandeză, potrivit Sky News.

Săptămâna trecută, Finnair a deviat două zboruri către Helsinki, după ce interferența GPS a împiedicat apropierea de aeroportul din Tartu. Reprezentanții companiei spun că nu știu de unde provine interferența. Autoritățile de la Tallinn, însă, dau vina pe ruși.

„Este un fapt că Rusia afectează dispozitivele GPS din spațiul aerian al regiunii noastre”, a declarat ministrul de externe al Estoniei prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Margus Tsahkna a mai anunțat că Estonia va ridica problema interferenței GPS la nivelul UE și NATO.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: zboruri estonia probleme gps