x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Evenimente

de Carmen Dragan    |    17 Dec 2008   •   00:00

Focurile Anatolyei



În 2008 s-au împlinit 130 de ani de relaţii diplomatice ale României cu Turcia. Cu această ocazie, Excelenţa Sa doamna Ayse Sinirlioglu, Ambasadoarea Turciei în România, a organizat o recepţie unde au fost invitaţi atât prim-solişti ai ansamblului de dans cu renume internaţional "Anatolya Fires" cât şi invitaţi de seamă ai diasporei turceşti. Războinicii din "Troya" – căci aşa s-a numit spectacolul de dans care a făcut furori pe scena Sălii Palatului din Bucureşti joi, 4 decembrie şi vineri, 5 decembrie –, 120 la număr, avându-l ca "strateg" pe Mustafa Erdogan, au schimbat pe parcursul spectacolului, nu mai puţin de… 2.000 de costume! Datorită entuziasmului cu care dansatorii au fost întâmpinaţi de fiecare dată, trupa a vizitat România pentru a patra oară în cinci ani şi nu ne-am mira să mai revină, având în vedere forţa mesajului transmis de pe scenă, prin dans. (G.B.)


În ţară

12-21 decembrie. Serbările Crăciunului. Timişoara. Sunteţi aşteptaţi la un târg naţional general de bunuri de larg consum şi cadouri.
16-24 decembrie. Cadouri de Crăciun. Braşov. În oraşul de la poalele Tâmpei veţi găsi diverse obiecte ce se pot dărui cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
18-21 decembrie. Kid’s Expo. Bacău. La Casa de cultură din oraş, în luna cadourilor copiii sunt răsfăţaţi cu diverse dulciuri.


În lume

1-31 decembrie. Piaţa de Anul Nou. Paris, Franţa. Pe o suprafaţă de 10.000 m2 se desfăşoară cea mai mare piaţă organizată pentru sărbătorile de iarnă.
5-28 decembrie. Cadourile Crăciunului. Toulouse, Franţa. În 124 de cabane construite în stil alsacian se pot găsi diverse cadouri pentru sărbătorile de sfârşit de an.
23-24 decembrie. Noaptea ridichilor. Oaxaca, Mexic. La expoziţie sunt expuse figuri din ridichi: animale, oameni, sfinţi şi alte personaje, toate numai din legume. (C.D.)

×
Subiecte în articol: decembrie agenda