x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Fiat 500 Cabrio vine la Geneva

Fiat 500 Cabrio vine la Geneva

de Sebastian S. Eduard    |    20 Feb 2009   •   00:00

Acoperiş de pânză, design retro impecabil



După succesul de necontestat al modelului Fiat 500, italienii pregătesc şi varianta decapotabilă a  "buburuzei". Drept urmare, versiunea cabrio a modelului Fiat 500 va fi prezentată în avanpremieră în cadrul celei de-a 79-a ediţii a Salonului Auto de la Geneva (5-15 martie), lansarea internaţională urmând să aibă loc în primăvara acestui an.

TRIBUT 1957. Denumita Fiat 500C, noua versiune – un tribut adus modelului din 1957 – dispune de un concept de softtop cu un design inovativ şi funcţional, dar şi de avantajul că maşina poate fi utilizată fără restricţii, în orice anotimp. Acoperişul din pânză poate fi comandat, pentru început, în trei culori (ivoriu, roşu şi negru) şi va fi completat de o caroserie în aceleaşi tonuri, două astfel de combinaţii cromatice fiind special create pentru această versiune: Pearl Red şi Warm Grey (specifică maşinilor sport).

MOTORIZĂRI. Noua versiune va dispune de motorizările diesel şi benzină deja consacrate (1,3 Multijet 75 CP, 1,2 69 CP şi 1,4 100 CP), dar şi de noul sistem Start&Stop.  În România, Fiat 500C va veni în a doua parte a anului 2009.


AUTO FUN


GĂSITĂ DUPĂ 14 ANI. Un cuplu din Bosnia şi Herţegovina şi-a primit înapoi maşina, un VW Golf, la 14 ani după ce i-a fost furată. Milos şi Spomenka Jokic, din Setic, s-au trezit că maşina lor Mark II Golf a fost furată după ce au parcat-o pe o stradă din Belgrad în 1994. Mult mai uimiţi au fost însă când un poliţist le-a bătut la uşă săptămâna trecută şi le-a spus că le-au găsit maşina. "Am crezut că este o glumă, apoi poliţiştii ne-au explicat că au oprit un şofer în timpul unui control de rutină şi şi-au dat seama că maşina era furată. Ei au căutat apoi prin documente şi au dat de noi", a povestit Spomenka Jokic, în vârstă de 51 de ani. "De fapt, se pare că a fost furată de mai multe ori de când ne-a fost luată şi nu se ştie dacă kilometrajul este exact sau a fost dat înapoi de câteva ori, însă în mod categoric este maşina noastră", a adăugat ea.

ŞOFERIŢĂ LA 3 ANI. Poliţia din Bulgaria investighează un caz în care o fetiţă de 3 ani a condus maşina tatălui său pe o distanţă de aproape 800 de metri, printr-o piaţă aglomerată. Karolina Jursel s-a suit la volanul maşinii tatălui ei, dotată cu cutie de viteze automată, după ce acesta a oprit pentru a intra într-un magazin, lăsând cheile în contact. Fetiţa a pornit maşina, a apăsat pedala de acceleraţie şi a plecat la drum, alături de cele două verişoare ale sale, de 4 şi 6 ani, care se aflau pe bancheta din spate. Micuţa a reuşit să ţină maşina în mişcare până când a nimerit într-un râu. Cele trei fetiţe au scăpat tefere, fiind scoase din autoturism de trecători.

×
Subiecte în articol: auto masina