x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Fiat 500: Fashion car înainte de toate

Fiat 500: Fashion car înainte de toate

de Sebastian S. Eduard    |    29 Aug 2008   •   00:00

Da, este la modă şi se vinde în draci la italieni. Vorbim de nimic altceva decît de Fiat 500, “buburuza” retro care stîrneşte atîtea pasiuni în peninsulă.

Da, este la modă şi se vinde în draci la italieni. Vorbim de nimic altceva decît de Fiat 500, “buburuza” retro care stîrneşte atîtea pasiuni în peninsulă. Bazat pe designul Fiat Trepiuno, 500 este ceea ce s-ar putea numi “fashion car”. Şi pe bună dreptate. Cum s-ar putea numi o maşină pe care poţi să o personalizezi în 500.000 de variante şi care te binedispune brusc la prima rotire a cheii în contact. Numai că ar fi nedrept să vorbim despre 500 numai ca despre o maşină frumoasă. Şi în nici un caz în ipostaza frumoasă, dar... Ei bine, noi am testat şi motorul pe motorină de 75 CP (după cel de 100 CP pe benzină, cu cîteva săptămîni în urmă) şi ne declarăm mulţumiţi. Consumul nu este, evident, cel din carte, dar, forjată pe drumul spre mare, bubu nu a sărit de 5%. Mai adăugăm trapa, ca element cool, direcţia foarte bună şi manevrabilă – ca necesitate – fotolii de piele, ca un început de lux şi constaţi că nu mai ai nevoie de nimic. Spaţiu? Hm! Încearcă să o umpli şi vorbim după. O să fii surprins...

 

Noi am testat:

Motorizare:1,3 L/75 CP
Cutie: 5+1
 Viteză maximă: 165 km/h
Acceleraţie: 0-100 km/h – 12,5 s
Consum: 5,3/3,6/4,2 l

 

News:

KAZAMAI. Mazda prezintă în premieră mondială la Salonul Auto de la Moscova conceptul crossover Kazamai. Modelul, a cărui denumire înseamnă “răscruce de vînturi” în limba japoneză, combină două elemente importante ale mărcii –  platforma “Sustainable Zoom-Zoom” şi linia de design Nagare. Primul reprezintă viziunea Mazda pentru dezvoltare tehnologică, prin intermediul căreia compania doreşte să îmbine plăcerea condusului sportiv cu performanţele ridicate în ceea ce priveşte siguranţa. Linia de design Nagare include elemente “fluide”, care conferă senzaţia de mişcare unui vehicul, chiar dacă acesta nu se deplasează.

 
QASHQAI+2. . Uzina Nissan de la Sunderland a început producţia celui mai nou model al său, Qashqai+2. Versiunea cu şapte locuri va fi comercializată în România la sfîrşitul anului. Qashqai+2, lansat luna trecută la British International Motor Show, păstrează versatilitatea şi spiritul practic pentru care a fost premiat Qashqai-ului original, dar plusează pe noua versiune cu mai mult spaţiu şi un sistem de configurare flexibil cu şapte locuri, astfel adăugînd o altă dimensiune ofertei de crossover Nissan.

×
Subiecte în articol: auto