x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ford a dat în judecată Ferrari! Află care este motivul!

Ford a dat în judecată Ferrari! Află care este motivul!

10 Feb 2011   •   12:12
Ford a dat în judecată Ferrari! Află care este motivul!
Sursa foto: /Reuters

Ford a dat în judecată Ferrari pentru încălcarea unei mărci înregistrate după ce compania italiană a denumit noul monopost de Formula 1 "F150", transmite Reuters.

Logo-ul F150 al Ferrari este similar cu cel folosit de Ford pentru camioneta F-150, cel mai bine vândut autovehicul din Statele Unite ale Americii, potrivit unei plângeri depuse de grupul american către o instanţă federală. "Ferrari şi-a însuşit marca înregistrată F-150 prin denumirea noii maşini de Formula 1 «F150» pentru a profita de bonitatea substanţială construită de Ford pentru marca F-150", se arată în reclamaţie.

Constructorul american cere instanţei să interzică Ferrari să utilizeze această marcă şi, totodată, cere daune, suma totală nefiind însă specificată.

Ferrari este controlată de grupul Fiat, care deţine 85% din acţiunile companiei. Totodată, Fiat controlează grupul american Chrysler, unde are 25% din acţiuni.

Potrivit plângerii, "Ford şi Ferrari au un trecut legendar ca rivali în competiţiile auto". Ferrari susţine că numele F150 a fost ales pentru a onora cea de-a 150-a aniversare a unificării Italiei, care este sărbătorită în acest an.

×