x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Formula 1: Williams va fi prima echipă listată la bursă!

Formula 1: Williams va fi prima echipă listată la bursă!

09 Feb 2011   •   17:03
Formula 1: Williams va fi prima echipă listată la bursă!
Sursa foto: /Reuters

Echipa britanică de Formula 1 Williams a iniţiat o ofertă de listare pe Bursa de la Frankfurt pentru aproape 30 la sută dintre acţiunile sale, valoarea companiei Williams Grand Prix Holdings fiind estimată astfel la 265 de milioane de euro, informează AFP.

Williams a oferit la vânzare acţiunile deţinute de co-fondatorul echipei, Patrick Head, la preţuri cuprinse între 24 şi 29 euro pentru o acţiune. Listarea finală va avea loc la data de 2 martie.

Echipa engleză intenţionează să plaseze pe bursă 2,7 milioane de acţiuni, aproximativ 27 la sută din capitalul său.

Williams F1 a devenit astfel prima echipă din Formula 1 listată la bursă, dar Frank Williams îşi va păstra poziţia de acţionar majoritar al companiei.

Compania a anunţat profit pentru ultimii trei ani, iar locurile disponibile pentru publicitate pe maşină în sezonul 2011 au fost deja vândute. Totuşi Williams s-a confruntat cu probleme financiare, după ce la finalul sezonului 2010 mai mulţi sponsori şi-au anunţat retragerea.

Echipa Williams a fost fondată în 1977 şi a obţinut şapte titluri la piloţi şi nouă la constructori.

Piloţii echipei pentru 2011 sunt brazilianul Rubens Barrichello şi debutantul Pastor Maldonado (Venezuela), susţinut de compania venezueleană de produse petroliere PDVSA, care a devenit şi sponsor al echipei.

Preşedintele executiv al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat că dacă i-ar fi permis regulamentul ar fi devenit acţionar la Williams. "Îl ştiu pe Frank Williams de mai bine de 40 de ani. El a susţinut Formula 1 în cea mai mare parte a vieţii sale, la fel ca Patrick Head. Dacă aş putea, aş cumpăra acţiuni la această companie", a spus Ecclestone.

×