x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Inspecţii

08 Aug 2007   •   00:00

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava va organiza, din cauza caniculei, inspecţii şi controale la toate bazinele piscicole. Directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat că perioada prelungită de secetă şi canicula din vara aceasta au alterat parametrii fizico-chimici ai apei din multe bazine piscicole, cu repercusiuni grave asupra stării de sănătate a peştilor. (C.D.)

Recoltare timpurie

Recoltarea grăului se va finaliza in judeţul Harghita mai repede decăt se aşteptau agricultorii, condiţiile meteo fiind favorabile intrării combinelor in lanuri. Directorul Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală (DADR) Harghita, Torok Jeno, a declarat că recolta de grău va fi strănsă de pe cămp mult mai repede decăt in alţi ani. Anul acesta, treieratul grăului se va termina in perioada in care, in alţi ani, abia incepea. Motivul este legat de temperaturile extrem de ridicate din acest an şi de iarna deosebit de blăndă. (C.D.)

Premierul şi păinea

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va solicita ANAF şi inspecţiilor teritoriale de muncă să demareze controale la producătorii de păine, deoarece in domeniu are loc "o uriaşă evaziune fiscală". Şeful Executivului a susţinut că există diferenţe intre datele oficiale şi cele reale privind consumul de păine in Romănia. Tăriceanu a spus că va analiza propunerea Ministerului Agriculturii de reducere a TVA la păine, iar dacă se va lua o decizie in acest sens, ea va avea drept scop menţinerea preţului la nivelul actual. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world