x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Kubica, în stare gravă după un accident la raliuri

Kubica, în stare gravă după un accident la raliuri

06 Feb 2011   •   13:14
Kubica, în stare gravă după un accident la raliuri
Sursa foto: /Reuters
150424-24448108-gm1e71v1kt801-rtrmadp-3-motor-racing-launch.jpg

Pilotul de Formula 1 Robert Kubica a suferit în această dimineaţă un grav accident în timp ce participa la un etapă de raliu în Italia. Kubica a intrat cu maşina într-un perete al unei biserici şi a fost transportat de urgenţă cu un elicopter la spital, unde medicii i-au depistat multiple leziuni şi fracturi.

Iniţial, s-a zvonit că viaţa polonezului este în real pericol, iar agenţia Ansa a notat că pilotul şi-ar putea pierde o mână în urma accidentului de azi. Echipa Renault a anunţat că pilotul era conştient când a fost scos din maşină, plângându-se în special de dureri la mâna şi la piciorul stâng.

Kubica pilota o maşină Skoda Fabia S2000, pregătită special pentru raliuri. Copilotul polonezului, James Gerber, a scăpat nevătămat din accident, dar a fost dus, de asemenea, la spital, pentru investigaţii detaliate.

Nu este prima oară cînd pilotul polonez este implicat într-un accident atît de grav. În 2007, în cursa de Formula 1 de la Montreal, Kubica s-a izbit de un parapet de protecţie la peste 300 km/h şi în primă instanţă s-a crezut că şi-a fracturat coloana, însă analizele ulterioare au demonstrat că a scăpat doar cu câteva leziuni uşoare.

Sezonul 2011 de Formula 1 debutează în Bahrein, la 13 martie.

×