x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Lancer Sportback, 240 de cai şi suta în 7,1 secunde

Lancer Sportback, 240 de cai şi suta în 7,1 secunde

de Sebastian S. Eduard    |    09 Iul 2010   •   00:00
Lancer Sportback, 240 de cai şi suta în 7,1 secunde

Aveţi nevoie de o "sportivă"? Noi vă facem o propunere: Lancer Sportback. Ce-i drept, cu kitul Ralliart, maşinuţa ajunge pe la 30.000 de euro, însă nici cei 240 de cai nu sunt de ici, de colo.

Designul frontal agresiv este o invitaţie la a stoarce din maşină tot ce poate ea. Dacă eşti paşnic, setezi motorul pe "normal"; dacă vrei mai mult, treci pe "sport". Instantaneu, cutia automată schimbă la 3.500 de turaţii, iar mugetul motorului îţi dă de înţeles că ai făcut alegerea înţeleaptă.

Şi acestea nu sunt singurele modifi­cări pe care le poţi opera din cabină, printr-o simplă apăsare de buton: în funcţie de vreme, dacă plouă sau chiar ninge, poţi seta tracţiunea pe trei trepte de la tracţiune faţă la integrală.

Un alt lucru care îţi atrage ime­diat atenţia este mărimea ecranului LCD cu touchscreen. Setările sunetului (nu uita că în portbagaj, pentru distracţie, se află un subwoofer imens), computerul de bord, radioul, auxiliarele, navigaţia (de bună calitate) sunt numai câteva dintre ofertele apara­tului-gadget care cu siguranţă îţi va da de lucru.  


NOI AM TESTAT
● Motorizare: 2.0 DOHC Dual VVT Turbo/240 CP
● Viteza maximă: 220 km/h
●   Cutie: 6AT
●   Consum: 8,1/13,9/10,2 L


NEWS
ANIVERSARE
TSI. Au trecut doar câ­teva luni de la intrarea în producţie a motorului 1.2 TSI şi de pe banda fa­bri­cii de motoare şi transmisii din Mla­dá Boleslav a ieşit deja motorul 1.2 TSI cu numărul 100.000. Datorită ce­rerii mari pentru acest motor, oferit pentru Fa­bia, Roomster, Octavia şi Yeti, precum şi pentru diferite modele ale altor mărci ale concernului, producţia zilnică a fost crescută deja la 1.250 unităţi. Motorul absolut nou pe benzină de 1.2 litri din familia TSI este disponibil în două variante de putere (63 kW şi 77 kW).

EDIŢII SPECIALE. Cu ocazia aniver­sării a 90 de ani de la înfiinţarea companiei, constructorul japonez lan­sea­ză două ediţii limitate Mazda2 şi Maz­da3. Având la bază versiuni de serie, auto­ve­hiculele vor beneficia de dotări su­pli­mentare, preţul de listă rămâ­nând neschimbat. Ediţia aniversară Mazda2 este echipată cu motorul pe benzină de 1,3 l şi 86 CP şi va beneficia în plus faţă de dotările versiunii TE de: proiectoare de ceaţă, jante de aliaj de 16 inchi, vopsea metalizată, eleron sport, volan şi schimbător de viteze îmbră­ca­te în piele, geamuri electrice spate şi computer de bord. Mazda3 ediţie ani­v­ersară este de asemenea disponibilă în versiunea TE sport (hatch­back) şi este furnizată cu mo­to­rul pe benzină de 1,6 l şi 105 CP. Su­plimentar faţă de versiunea standard, modelele din seria limitată vor fi echi­pa­te cu: bare de protecţie sport, pr­o­iec­toare de ceaţă, jan­te de aliaj de 17 inchi, vopsea metali­zată, stopuri cu LED, cotieră centrală glisantă, scaune sport, cadrane cu iluminare specială roşu/albastru, conectivitate Bluetooth. Ambele ediţii limitate ale celor două modele sunt deja disponibile pe piaţa din România.

×
Subiecte în articol: auto