x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Limuzină pentru familie

Limuzină pentru familie

02 Noi 2007   •   00:00

Mare căt un vapor (sau "căt trebuie dacă ai o familie numeroasă"), un incredibil sentiment de siguranţă, o eleganţă specifică acestei clase şi o ţinută extrem de sprintenă - iată primele impresii pe care le ai atunci cănd te urci in Passatul Variant BlueMotion.

Mare căt un vapor (sau "căt trebuie dacă ai o familie numeroasă"), un incredibil sentiment de siguranţă, o eleganţă specifică acestei clase şi o ţinută extrem de sprintenă - iată primele impresii pe care le ai atunci cănd te urci in Passatul Variant BlueMotion.Â

Teste. Noi am testat cel mai mic model pe motorină, modelul de 105 CP (1,9 TDI DPF) şi am fost intru totul mulţumiţi de sprintul cu care Variantul işi poate face loc prin circulaţia bucureşteană. Pe piaţa romănească, Variantul vine cu motorizări intre 102 şi 105 CP pentru variantele pe benzină şi 105-170 CP pentru cele pe motorină.

Sistemul acustic excelent şi un portbagaj mai mult decăt incăpător fac din Variant un concurent te temut pe piaţa maşinilor "de familie".

Economic. Lansat in Romănia in luna septembrie a acestui an, Noul Passat este la ora actuală unul dintre cele mai economice automobile din clasa sa. Astfel, acest motor ajunge să consume (conform indicaţilor din cartea tehnică a producătorilor) nu mai mult de 5,2 l/100km in ciclul extraurban. Astfel, teoretic, poţi ajunge de la Bucureşti la Viena cu un singur rezervor. Sau, ca să fim mai exacţi, poţi face 1.350 km cu un singur rezervor.

Aerodinamica este imbunătăţită, garda la sol este mai coborătă decăt la modelele precedente, ceea ce duce şi la o creştere a vitezei cu 5 km/h.

Â

News

 Van of the Year 2008. Cu ocazia Salonului European de Vehicule Comerciale de la Amsterdam, Noul Fiat Scudo a fost ales Van of the Year 2008, cu 108 voturi dintr-un total de 140. Noul Scudo, promovat la nivel internaţional de pilotul de Formula 1 Michael Schumacher, a fost lansat in Romănia in luna iunie.

Maşina cu amprentă. Compania japoneză Hitachi a conceput un senzor care recunoaşte schema vasculară a degetului, destinat să fie incorporat in volanul unui automobil, care se configurează recunoscănd şoferul şi refuză să pornească in cazul unui necunoscut. Această tehnologie permite, de asemenea, de exemplu, configurarea automată a poziţiei volanului şi a scaunului in funcţie de preferinţele predefinite de fiecare.

Maşina de 3.000 de dolari. Automobilul de 3.000 de dolari pe care Renault şi Nissan Motor intenţionează să il producă in colaborare cu compania indiană Bajaj Auto ar putea fi comercializat sub trei branduri, a declarat preşedintele alianţei franco-japoneze, Carlos Ghosn, citat de Rompres. Reprezentanţii Renault şi Nissan discută cu cei ai Bajaj, al doilea mare producător indian de motociclete, fezabilitatea construirii unui automobil foarte ieftin, care să concureze cu maşina de 2.500 de dolari produsă de grupul Tata Motors pentru piaţa din India.

          Â

Vănzări. Grupul francez PSA Peugeot Citroën a inregistrat in primele nouă luni ale anului vănzări de 44,84 miliarde de euro, in creştere cu 7,7% faţă de perioada similară a anului trecut. Pe pieţele vest-europene, grupul şi-a majorat cota de piaţă de la 13,8% la 13,9%. In ceea ce priveşte zona Europei Centrale şi de Est, vănzările PSA Peugeot Citroën au crescut cu 21,6%, la 134.100 de unităţi.

×
Subiecte în articol: auto