x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Linişte în bucătăria ta...

Linişte în bucătăria ta...

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    08 Ian 2009   •   00:00

ACASĂ AR FI PLĂCUT SĂ NU FII DERANJAT DE ZGOMOTUL ELECTROCASNICELOR!
Secolul al XXI-lea nu aduce numai tehnologie de ultimă oră, inovaţie sau dezvoltare pe plan economic. Este însoţit şi de poluarea fonică cu care suntem nevoiţi să ne confruntăm zilnic.



Zgomotul este o consecinţă a ritmului de viaţă alert al societăţii. În acest sens au apărut însă şi soluţii menite să diminueze volumul acestuia în viaţa noastră. Soluţii care să-ţi facă viaţa mai frumoasă, să nu mai fii nevoit atunci când ajungi acasă să asculţi huruitul frigiderului în timp ce acesta răceşte, vâjâiala hotei sau centrifugările maşinii de spălat rufe. Această caracteristică de silenţiozitate este tot mai des evocată de cumpărători în alegerile pe care le fac. În acest sens compania Electrolux a dezvoltat şi prezintă la acest moment Silent Kitchen şi Silent Laundry. Astfel, cuptorul electric, plita cu inducţie, hota, maşina de spălat vase, maşina de spălat rufe şi uscătorul vor lucra în linişte totală, aşa încât să te şi poţi relaxa în timp ce ele sunt puse "pe treabă". Iată câteva lucruri pe care le-ai putea face în acest spaţiu pentru a te bucura de timpul tău liber: Folosind câteva trucuri simple poţi transforma bucătăria într-un loc intim şi romantic, ideal pentru o cină în doi. Liniştea o ai asigurată. Urmează muzica în surdină!

ASCULTĂ MUZICĂ
Cercetătorii de la Universitatea Stanford din Statele Unite au descoperit că muzica stimulează activitatea cerebrală, astfel încât aceasta va rezona cu ritmul muzicii.

Cu cât ritmul este mai rapid, cu atât mai bine te vei putea concentra, iar dacă te simţi agitat, muzica lentă îţi va induce starea de calm de care ai nevoie. Astfel, dacă te simţi obosit la sfârşitul unei zile şi vrei să te deconectezi, poţi să o faci când bei un ceai şi asculţi muzică de relaxare în timp ce la cuptor se coace mâncarea preferată.

REDUCERI DE PĂNĂ LA 70% LA PIESE DE MOBILIER ŞI DECORAŢIUNI
Începutul de an, pe lângă faptul că marchează o cale nouă de străbătut, reprezintă şi momentul în care trebuie să dăm jos hainele de sărbătoare pe care casa noastră le-a avut "de purtat" pentru o perioadă scurtă şi foarte frumoasă de timp. Poate că o dată cu aceasta avem să reconsiderăm mai mult sau mai puţin şi decorul obişnuit al interiorului nostru.

Ingeniozitate, eleganţă, lux, idei creative, toate menite să eficientizeze spaţiul apartamentelor aglomerate. Sunt cele ce se vor a fi îndeplinite de obiectele care ne înconjoară în casă. Nu reprezintă însă singura inspiraţie de care avem nevoie.

Tot la acest capitol putem încadra şi preţurile lor, pentru că după o perioadă aşa de încărcată de cheltuieli trebuie să ne inspire foarte tare nivelul lor redus, ca să ne permitem să scoatem bani din buzunar în acest scop. Inspiraţii de acest gen sunt propuse de retailerul de mobilier BoConcept, care deschide anul cu discounturi de până la 70% pentru prima lună din 2009.

×