x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Locuinţă unifamilială cu arhitectură organică

Locuinţă unifamilială cu arhitectură organică

de Georgiana Teodorescu    |    04 Dec 2008   •   00:00

Locuinţa de astăzi prezintă o îmbinare interesantă de organic şi geometric. Pereţii curbi şi inclinaţi spre interior oferă dramatism şi originalitate.



Faţada principală este cea mai dinamică, atât jocul de plin şi vitrat, cât şi variaţia circular-rectangular generează interesantei construcţii această caracteristică. Este o casă ce se înscrie în tendinţele lumii actuale, asta pentru că beneficiarii şi-au dorit alimentarea locuinţei cu energie, apă caldă şi căldură prin metode neconvenţionale, utilizând metodele ecologice de obţinere a acestora (panouri solare, generatoare electrice pe bază de energie solară sau eoliană).

DISPUNEREA FUNCŢIUNILOR
Deşi planul parterului (100 mp) pare complicat, spaţiul este unul deschis, livingul şi holul de intrare comunicând liber, tot aici găsindu-se şi garajul integrat. Parterul este multifuncţional, incluzând zone de relaxare precum livingul şi terasa ce comunică direct cu piscina, zone destinate "bucătăritului" (bucătărie plus loc de luat masa) şi o zonă de depozitare cu baie de serviciu.
La etaj se ajunge cu ajutorul unei scări elicoidale, complet libere, la baza scării fiind rezervat un spaţiu destinat plantelor de interior. Livingul este deschis pe două etaje, acesta comunică cu o terasă spaţioasă de 25 mp şi este vitrat atât prin ferestrele de la parter, cât şi printr-o fantă de lumină dată în acoperiş. Etajul (60 mp) cuprinde un dormitor matrimonial deservit de un dressing şi o baie, şi alte 3 dormitoare cu baie comună.

ELEMENTE TEHNICE
Exteriorul este tratat cu materiale diferite, precum: lemn, plăci de piatră, var lavabil, iar în paleta coloristică sunt înscrise nuanţele de crem, maro şi alb. Acoperişul este o combinaţie de planuri orizontale şi înclinate, materialul utilizat pentru acoperire fiind ţigla cărămizie. Lemnul aplicat pe corpul paralelipipedic de la etaj va fi tratat cu lacuri contra intemperiilor şi dăunatorilor. Întreaga locuinţă este ridicată cu 3 trepte de la nivelul terenului.

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie
la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă