x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

16 Mai 2007   •   00:00

Pentru crema aceasta aveţi nevoie de 100 g brănză de vaci, bine scursă intr-o sedilă. Apoi treceţi brănza printr-o sită şi amestecaţi bine cu ajutorul unei linguri de lemn un gălbenuş, două linguri de zahăr pudră, o lingură de lapte şi o lingură de smăntănă. Tapetaţi cupe cu pişcoturi şi turnaţi pănă la jumătate crema, neteziţi, apoi turnaţi intr-un strat de un centimetru gemul preferat şi acoperiţi cu restul de cremă. Ornaţi după imaginaţie şi daţi la rece.

Dorina Matei, Cămpulung Muscel: "Doresc să mă ajutaţi să fac o cremă din brănză de vaci. Mulţumesc".

Pentru crema aceasta aveţi nevoie de 100 g brănză de vaci, bine scursă intr-o sedilă. Apoi treceţi brănza printr-o sită şi amestecaţi bine cu ajutorul unei linguri de lemn un gălbenuş, două linguri de zahăr pudră, o lingură de lapte şi o lingură de smăntănă. Tapetaţi cupe cu pişcoturi şi turnaţi pănă la jumătate crema, neteziţi, apoi turnaţi intr-un strat de un centimetru gemul preferat şi acoperiţi cu restul de cremă. Ornaţi după imaginaţie şi daţi la rece.

Cristina Bogdan, Bărlad: "Aş dori să aflu o reţetă de aluat sfărămicios. Mă puteţi ajuta?".

Da. Pentru asta aveţi nevoie de 300 g făină, 100 g zahăr pudră, un ou, 200 g unt şi un vărf de cuţit de sare. Lăsaţi totul la temperatura camerei. Puneţi pe planşetă făina şi adăugaţi toate ingredientele. Frămăntaţi bine un aluat, pe care apoi il daţi la rece pentru trei ore. Faceţi o foaie groasă de cinci centimetri. Tapetaţi forma şi puneţi foaia. Atenţie! Foaia se poate rupe dacă forma este mai mare, aşa că mai bine o impărţiţi in patru (sau două) părţi şi o lipiţi in formă.Â

Liliana Puiu, Giurgiu: "Puteţi să-mi spuneţi cum se face un blat de cacao?".

Se prepară din cinci ouă, cinci linguri de făină, cinci linguri de zahăr, două linguri de cacao, un praf de sare şi esenţă de rom. Se face la fel ca şi cel de pandişpan, adică se bat spumă albuşurile cu sarea şi zahărul, apoi se pun gălbenuşurile căte unul şi la sfărşit se toarnă făină amestecată cu cacao. Se toarnă intr-o formă tapetată cu făină şi se coace la cuptor la foc moderat 30 de minute. Se insiropează, se unge cu cremă şi se ornează după imaginaţie.

"Felul in care te hrăneşti stabileşte aproape intotdeauna modul in care găndeşti"

Voltaire poet

×
Subiecte în articol: agenda