x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

28 Noi 2007   •   00:00

Cristina Ciutacu, Bucureşti.

Vă oferim reţeta sosului picant pentru peşte.

 Ingrediente: 500 ml apă, două linguri de pastă de tomate, o ceapă mare, 5 căţei de usturoi, 10 boabe de piper, 5 boabe de ienibahar, 3 foi de dafin, 4 linguri ulei, două linguri de oţet, o linguriţă de zahăr, sare, muştar.

Preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă fin. Intr-o tigaie se incinge uleiul şi se căleşte ceapa cu puţină sare şi o linguriţă de zahăr. Intr-o cratiţă emailată se pune apa la fiert şi, cănd clocoteşte, se adaugă pasta de tomate şi ceapa călită. Se fierbe timp de 15 minute şi se adaugă usturoiul pisat, muştarul după gust, piperul, boabele de ienibahar şi foile de dafin. Se mai fierb impreună timp de zece minute la foc potrivit, se ia vasul de pe foc şi se toarnă oţetul. Se drege de sare, oţet, zahăr şi se mai lasă pe foc căteva minute. Se serveşte ca sos pentru preparatele din peşte şi fripturile de vănat şi vită.

Dorina Creţu, Bucureşti.

 Crochetele din peşte afumat se fac astfel:

Ingrediente: 500 g peşte afumat, 3 felii de păine, o cană de lapte, pesmet, o legătură de pătrunjel, ulei, sare, piper.

Preparare: Peştele se curăţă şi se dezosează. Păinea se pune la inmuiat cu laptele, se stoarce cu grijă şi se trece prin maşina de tocat impreună cu peştele şi pătrunjelul curăţat şi spălat. Dacă este nevoie se presară puţină sare şi piper după gust. Din pasta obţinută se formează crochete, care se dau prin pesmet şi se prăjesc in ulei incins. Se scot cu o paletă pe un şervet absorbant. Se servesc alături de salată verde sau salată de roşii.

×
Subiecte în articol: agenda