x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    16 Ian 2008   •   00:00

• Găluşti din griş cu untură • Frecăţei • Crema de ou instant

 

Florina Preda, Bârlad. Vă oferim reţeta găluştilor din griş cu untură.

Ingrediente: o lingură de untură sau unt, un ou, sare, 4 linguri de griş.

Preparare: Frecaţi untura cu oul şi puţină sare până când obţineţi o cremă în care adăugaţi câte puţin griş, amestecând încontinuu. Obţineţi o pastă de consistenţa unei smântâni groase. Într-un vas în care turnaţi o parte din supa clocotită, puneţi cu o linguriţă pasta obţinută, apoi daţi focul mic, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă domol 20-30 minute.

Când au fiert, luaţi găluştile cu spumiera şi puneţi-le în castronul în care turnaţi restul de supă şi strecuraţi-o pe cea în care au fiert ele. Atenţie, nu e nevoie să puneţi tot grişul, dacă se îngroaşă prea repede pasta! Depinde de calitatea grişului.

 

Georgeta Ivaşcu, Bucureşti. Frecăţeii sunt paste de casă şi vă oferim reţeta.

 

Ingrediente: un ou, o lingură de lapte sau apă, 5 linguri de făină, sare.

Preparare: Amestecaţi într-un vas toate ingredientele şi obţineţi o cocă tăricică, pe care o lăsaţi să se mai usuce puţin. O formaţi ca pe o mingiuţă şi o daţi pe răzătoarea mare, apoi lăsaţi la uscat bucăţelele obţinute. Puneţi la fiert în supă sau ciorbă.

 

Liliana Puşcaş, Bucureşti. Pentru crema de ou instant aveţi nevoie de următoarele ingrediente: un ou, o ­linguriţă de rom, o linguriţă de zahăr.

Preparare: Frecaţi gălbenuşul cu zahărul şi romul, apoi adăugaţi albuşul bătut spumă şi amestecaţi uşor.

×
Subiecte în articol: agenda