x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    09 Apr 2008   •   00:00

Ficăţeii de pasăre cu ceapă prăjită• Salata de vinete cu roşii

“Plantează o ridiche şi vei obţine o ridiche fără nici o îndoială. Iată de ce îmi plac mai mult legumele: întotdeauna ştii ce se întâmplă cu ele!”

Tom Jones şi Harvey Schmidt


Roxana Gherghinescu, Bucureşti

Ficăţeii de pasăre cu ceapă prăjită se pot face din următoarele ingrediente: un kg ficăţei, un kg ceapă, ulei pentru prăjit, sare, piper, 1,5 kg cartofi.

Preparare: Se curăţă cartofii, se spală şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se spală ficăţeii şi se folosesc numai cei întregi, se pun la scurs, se usucă într-un prosop, apoi se prăjesc în ulei. Se scot într-un vas şi se lasă la cald. Se curăţă ceapa şi se taie solzişori, apoi se rumeneşte uşor. Cartofii fierţi se taie şi se montează pe un platou. În mijlocul platoului se face un gol, între cartofi, unde se pun ficăţeii, peste ei şi peste cartofi se pune ceapa prăjită. Se toarnă deasupra uleiul de la ceapă, după gust. Se drege de sare şi piper, eventual se ornează cu verdeaţă şi se servesc alături de o salată de sezon.

 

Elena Ciontea, Lehliu

Pentru salata de vinete cu roşii aveţi nevoie de următoarele ingrediente:  4 vinete, 6 roşii, 4 cepe, sare, un pahar de ulei, 5 căţei de usturoi.

Preparare: Se pun vinetele şi roşiile la copt. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, apoi se înăbuşă în ulei. ­Usturoiul se curăţă şi se pisează bine. Vinetele coapte se curăţă, se lasă la scurs şi se toacă bine. Roşiile se descojesc, se scurg şi se toacă, apoi se amestecă împreună cu vinetele şi ceapa cu uleiul în care s-a prăjit.
Se omogenizează bine, se adaugă usturoiul şi se drege de sare.
După gust se mai adaugă ulei. Se serveşte ca fel unic, alături de cartofi fierţi sau prăjiţi.

×
Subiecte în articol: agenda