x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

26 Noi 2008   •   00:00

"Să te ferească sfântul de locul unde oamenii prânzesc şi nu te cheamă la masă"
proverb albanez



GABRIELA ARSENE, CRAIOVA. Cartofii din biscuiţi se prepară din:  250 g biscuiţi, 250 g nuci măcinate, 150 g zahăr, un pahar de apă, 3 linguri de cacao, sare, esenţă de vanilie şi rom, zahăr pudră.

Preparare: Fierbeţi zahărul cu apa şi daţi la răcit. Tocaţi jumătate din cantitatea de biscuiţi, o puneţi într-un castron cu nucile şi o amestecaţi cu siropul răcit, esenţa de rom şi vanilie, cacaua, un praf de sare şi bucăţele din restul de biscuiţi. Amestecaţi bine totul, acoperiţi şi lăsaţi câteva ore să se pătrundă. Formaţi din pasta obţinută, cartofei, daţi-i prin cacao şi pudraţi uşor cu zahăr.  

CRISTINA MIHALCEA, BUCUREŞTI. Pentru budinca de nuci, aveţi nevoie de: 6 linguri de făină, 4 ouă, 4 linguri de zahăr, o cană de lapte, coajă rasă de lămâie, nuci pisate, sirop, esenţe, sare.

Preparare:  Amestecaţi în nucă un praf de sare. Frecaţi gălbenuşurile, zahărul şi coaja de lămâie. Adăugaţi făina şi laptele. Bateţi spumă albuşurile şi le adăugaţi omogenizând, apoi faceţi opt clătite, într-o tigaie de 15 cm. Turnaţi din compoziţie şi prăjiţi, doar pe o parte, o clătită. Într-o formă înaltă, montaţi imediat clătita cu partea neprăjită în sus, presăraţi nucă şi esenţă. Procedaţi aşa până la ultima clătită, obţinând o budincă. Daţi la cuptor 15 minute.

MARIANA POPESCU, BUCUREŞTI.
Pentru pastile din caise aveţi nevoie de: un albuş, 3 linguri de marmeladă de caise, 500 g zahăr pudră, zahăr tos.

Preparare: Bateţi spumă albuşul, încorporaţi marmelada şi adăugaţi, frecând temeinic zahăr pudră până obţineţi un aluat. Pe o planşetă presărată cu zahăr tos, întindeţi aluatul de 5 mm grosime şi cu un păhărel decupaţi pastile. Într-o formă tapetată, daţi la cuptorul uşor încălzit, cu uşa deschisă, pentru a se usca. (V.B.)

×
Subiecte în articol: zahăr agenda