x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    25 Feb 2009   •   00:00

Cartofii ciprioţi • Maioneza de post • Cartofii la cuptor



Amalia Marinescu, Curtea de Argeş. Pentru cartofii ciprioţi aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1,5 kg cartofi, o cană şi jumătate ulei de porumb, o cană şi jumătate de pesmet, sare. Preparare: Curăţaţi şi spălaţi cartofii, apoi îi tăiaţi în două, pe lung. Într-o tavă unsă cu puţin ulei, montaţi cu faţa în jos jumătăţile de cartofi, apoi tăiaţi pe fiecare jumătate în formă de cruce. Presăraţi sare, ulei şi pesmet. Daţi la cuptor, la foc potrivit, până se înmoaie cartofii. Nu puneţi apă deloc şi nici alte lichide!

Cristina Cluceru, Bucureşti. Maioneza de post se obţine din următoarele ingrediente: o jumătate cană de făină, două căni apă, o cană ulei, o linguriţă zahăr, o linguriţă muştar, o jumătate lingură oţet, zeama de la o lămâie, sare, una-două linguri apă foarte rece. Preparare: Într-un vas, puneţi făina cu apa caldă, la foc mic, şi amestecaţi până obţineţi o cremă groasă. Lăsaţi la răcit şi mixaţi, adăugând pe rând: oţetul, zahărul, muştarul, sare şi la sfârşit, alternativ, câte puţin ulei şi zeama de lămâie. Picuraţi şi una-două linguri de apă foarte rece, dacă maioneza e prea groasă.

Mihaela Bratu, Ianca. Cartofii la cuptor se prepară din ingredientele: 1,5 kg cartofi, o cană ulei, o cană apă, zeama de la o lămâie, sare, piper, cimbru, o căpăţână de usturoi. Preparare: Curăţaţi, spălaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii lungi, potrivit de groase. Puneţi într-o tavă apa, uleiul, sarea, piperul, cimbrul, zeama de lămâie şi usturoiul tăiat feliuţe. Puneţi în sos feliile de cartofi şi amestecaţi bine, apoi daţi la cuptorul încins, la foc potrivit. Îi mai întoarceţi şi îi lăsaţi până se rumenesc. (Veronica Bectaş)

×
Subiecte în articol: agenda