x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

04 Mar 2009   •   00:00

"Vorbă puţină şi mâncare puţină nu strică niciodată."
Proverb românesc



ROSALBA DUMITRACU, PLOIEŞTI. Pentru marinată de peşte aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg peşte, o ceapă mare, 10 linguri ulei, 250 ml suc de roşii, 4 linguri de vin, 4 felii de lămâie, descojite, foi de dafin, sare, piper, făină. Preparare: Curăţaţi peştele şi porţionaţi-l în bucăţi, săraţi-l, treceţi-l prin făină şi prăjiţi-l, pe ambele părţi, 3 minute în ulei. Într-un vas fierbeţi capul peştelui. În alt vas turnaţi uleiul în care aţi prăjit peştele şi căliţi ceapa tocată mărunt, pentru două minute, şi stingeţi cu sucul de roşii. Adăugaţi sare, piper şi foile de dafin, bucăţile de peşte şi turnaţi zeama în care a fiert capul peştelui, cât să cuprindă bucăţile din vas. Daţi la cuptor 20 de minute, la foc potrivit.

CRISTINA MARINESCU, BUCUREşTI. Pentru salată de ciuperci cu legume aveţi nevoie de ingredientele următoare: 400 g ciuperci, o ceapă, o roşie, 4 cartofi, ulei, oţet, piper, sare, mărar verde. Preparare: Curăţaţi ciupercile şi fierbeţi-le 30 de minute în apă cu sare. Răciţi-le şi apoi tăiaţi-le felii. Fierbeţi şi cartofii în coajă, apoi undiţi-i în apă rece şi tăiaţi-i felii (sau cubuleţe). Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o solzişori. Într-o salatieră amestecaţi felioarele de ciuperci cu un sos din ulei, oţet pe care l-aţi diluat cu puţină zeamă în care au fiert ciupercile, sare şi piper după gust, acum adăugaţi ceapa şi cartofii. Ornaţi cu felioare de roşie şi presăraţi mărar.

MIHAELA BARBU, ADJUD. Mâncarea de praz cu ciuperci se prepară din următoarele ingrediente: 500 g ciuperci, o lingură bulion, 1 kg praz, sare, piper, o linguriţă zahăr. Preparare: Curăţaţi şi înăbuşiţi ciupercile în ulei şi puţină apă. Tăiaţi bucăţi potrivite partea albă a prazului şi căliţi-le în ulei, apoi le puneţi peste ciuperci. Adăugaţi bulionul, zahărul, sarea, piperul şi o jumătate de cană apă. Daţi la cuptor până scade.  (Veronica Bectaş)

×
Subiecte în articol: agenda