x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    10 Sep 2009   •   00:00

• Mâcare de gutui • Supă de chimen

Izabela Marinescu, Sinaia. Pentru a prepara o mâcare de gutui, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 4 gutui, 3-4 linguriţe de zahăr, o linguriţă de făină, o ceapă, 3 linguri de unt (sau 4 linguri de ulei) 1/2 pahar de vin, o linguriţă bulion. Preparare: Spălaţi şi curăţaţi de căsuţele cu seminţe gutuile, tăiaţile în sferturi şi prăjiţile în două linguri de unt. Ardeţi uşor zahărul şi stingeţi-l cu puţină apă fierbinte. Ceapa tocată căliţi-o într-o lingură de unt, apoi adăugaţi făina, bulionul, vinul şi zahărul ars. Daţi la foc doar un clocot, apoi puneţi şi bucăţile de gutui şi fierbeţi-le până scade sosul, însă nu prea mult.

Liliana Popovici, Bucureşti. Pentru supă de chimen sunt necesare următoarele ingrediente: 3 morcovi, un păstârnac, o ţelină, o linguriţă rasă de chimen, o lingură scuturată de făină, boia de ardei, două linguri ulei, sare, o frunză ţelină. Preparare: Curăţaţi zarzavatul şi fierbeţi-l întreg în 2,5 l apă. Când s-a fiert zarzavatul lăsaţi la limpezit şi strecuraţi zeama. Puneţi în oala de supă făina la rumenit, fără ulei, până se face aurie, daţi deoparte şi adăugaţi chimenul şi uleiul. Lăsaţi pe foc să se încălzească două minute, adăugaţi un vârf de cuţit de boia şi stingeţi cu doi litri zeamă fierbinte, strecurată, de la zarzavatul fiert. Lăsaţi la clocotit, dregeţi de sare şi serviţi cu crutoane prăjite în unt. După dorinţă, puteţi pune în supă şi morcovul tăiat rondele.

×
Subiecte în articol: agenda