x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    07 Ian 2010   •   00:00

"Norocul ne aduce o masă bogată, cumpătarea una îndestulătoare." Democrit - filozof grec



LOREDANA PARASCHIVESCU, BUCUREŞTI. Pentru a prepara prăjitura cocostar aveţi nevoie de următoarele ingrediente: pentru aluat: 3 linguri cu vârf de cacao,  2 ouă, 250 g margarină, 4 linguri cu vârf de zahăr pudră, 1 pacheţel praf de copt, 1 pacheţel zahăr vanilat, 2 căni cu vârf de făină. Pentru umplutură: 150 g nucă de cocos, o cană cu vârf de zahăr pudră. Preparare: aluat: puneţi într-un vas un ou întreg şi un gălbenuş, cacaoa, margarina topită, zahărul pudră, zahărul vanilat şi mixaţi bine apoi, adăugaţi, câte puţin, făina amestecată cu praful de copt şi frământaţi uşor, până obţineţi un aluat. Umplutura de cocos: mixaţi albuşul rămas adăugaţi zahărul pudră, cocosul şi amestecaţi bine. Împărţiţi aluatul în bucăţele egale, cât o nucă şi turtiţi-le puţin. În centrul fiecărei bucăţele puneţi, în centru, o biluţă din umplutura de cocos şi adunaţi marginile deasupra. Le rotunjiţi, le puneţi cu îmbinările dedesubt, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi daţi la cuptorul încins, la foc potrivit, pentru 25 de minute, până se rumenesc dedesubt. Puteţi orna cu ciocolată topită.

ANDREEA TOMESCU, GIURGIU. Pentru şodou cu portocale aveţi nevoie de ingredientele următoare: coaja rasă de la 3 portocale, 5 ouă, zeama de la o portocală, 5 linguri zahăr pudră, 500 ml lapte, o linguriţă făină. Preparare: Puneţi într-un vas, ouăle, zeama şi coaja de portocală, zahărul şi făina. Mixaţi 8 minute. Puneţi vasul pe baie de aburi şi turnaţi câte puţin, laptele clocotit, mixând până se îngroaşă compoziţia, fără să clocotească. Luaţi de pe foc şi mai mixaţi 5 min. Serviţi şodoul cald, în ceşti ornate cu felii subţiri de portocală.

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda