x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    01 Iul 2010   •   00:00

"Dintre toate artele, cea care hrăneşte mai bine omul este arta culinară" Epicur, filosof grec



Alexandra Teodorescu, Bucureşti.
Pentru o prăjitură cu fructe ai nevoie de următoarele ingrediente: două ouă, 12 linguri ulei, 100 ml lapte, un pahar de zahăr, un pahar de făină, un kg fructe, 1/2 pachet praf de copt, zahăr vanilinat. Preparare: Sparge ouăle într-un pahar mare, pune uleiul tot, adaugă lapte până se umple paharul. Toarnă totul într-un vas mai mare, adaugă tot zahărul şi praful de copt. Mixează şi încorporează făina. Dacă aluatul este prea tare, adaugă puţin lapte. Trebuie să fie ca o smântână groasă. Unge o tavă cu unt (margarină) şi tapeteaz-o cu făină. Toarnă aluatul şi aşază fructele (prunele, caisele se pun jumătăţi cu partea fără piele în sus). Presară vanilina şi dă la cuptor la foc potrivit. Curaj!


Luciana Ţone, Bucureşti.
Pentru un aluat fraged îţi trebuie ingredientele următoare: 1 kg făină, 1/2 kg untură, două ouă, o cană cu lapte (sau apă călduţă), drojdie de bere 25 g, o mână zahăr (cât îţi încape în mână), o jumătate de linguriţă sare,  esenţă de rom (o sticluţă, două sticluţe). Preparare: într-o cană, pune o parte din lapte (sau apa călduţă), dizolvă drojdia, două linguri de făină şi o linguriţă din zahăr, amestecă bine şi lasă la crescut (maia) 15 minute. Pune pe masă făina, în mijlocul căreia adaugă untura bucăţele, cele două ouă, sarea, zahărul rămas, esenţa de rom şi maiaua. Amestecă totul şi faci un aluat pe care îl laşi la crescut 30 de minute. Îl porţionezi după dorinţă ca să-l poţi întinde cu sucitorul. Nu face foaia mai groasă de 3 mm, pentru că va ieşi prea gros aluatul! Atenţie! O mână (de-a ta) de zahăr este exact cantitatea de care ai nevoie, pentru a-ţi fi pe plac, de dulce, un aluat fraged? Încearcă şi ai să vezi! Aştept răspunsul.

×
Subiecte în articol: meniuri cu timbru