x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

29 Iul 2010   •   00:00

"Ar trebui să considerăm bucătăria ca centru al casei" ● Jane Grigson, scriitoare engleză



Cristina Purcărea, Găeşti. Pentru sosul englezesc picant aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 20 gogoşari roşii, 5 ardei graşi mari roşii, 5 kg roşii, o ţelină mare, 2 cepe mari, 200 g zahăr, 200 ml oţet, 200 ml ulei, 3 linguriţe piper măcinat, 8 linguriţe sare. Preparare: Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi toate zarzavaturile şi le puneţi la fiert până se decojesc astfel: gogoşarii cu ardeii graşi, separat roşiile şi separat ţelina cu cepele. Le lăsaţi la răcit, apoi le daţi prin maşina de suc de roşii până obţineţi toată pulpa zarzavaturilor. Puneţi totul într-o oală la fiert şi adăugaţi zahărul, oţetul, uleiul, piperul şi sarea. Lăsaţi la fiert după dorinţă (mai subţire sau mai gros). Dregeţi de sare şi piper (după gust). Puneţi sosul fierbinte în sticle mici, de 300 ml sau cel mult de 500 ml, astupaţi-le bine imediat şi lăsaţi-le la răcit până a doua zi, acoperite cu o pătură (la cuib).


Marioara Ionescu, Bucureşti. Vă oferim o reţetă de guacamole pentru care aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 3 avocado bine coapte, suc de la o lămâie, o linguriţă de sare, o ceapă, 3 linguriţe praf de coriandru, 2 roşii, 10 căţei de ustu­roi, un vârf de cuţit de praf de chili (opţional). Preparare: Spălaţi, decojiţi şi pasaţi bine pulpa de avocado. Într-un bol amestecaţi piureul de avocado, suc de lămâie şi sare. Adăugaţi ceapa tocată fin, coriandru, roşiile decojite tocate fin, usturoiul pasat şi amestecaţi bine. Se poate adăuga şi chili. Înainte de a se servi lăsaţi o oră cu vasul acoperit, la frigider. Serviţi ca salată, ca garnitură sau simplu alături cu cartofi prăjiţi.

×
Subiecte în articol: meniuri cu timbru