x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul New Combo: Opel ne propune un "van" foarte economic

New Combo: Opel ne propune un "van" foarte economic

03 Mai 2012   •   19:14
New Combo: Opel ne propune un "van" foarte economic

Din cand in cand poti sa lasi caii-putere deoparte si sa incerci si altceva; ca doar daca vrei sa te muti nu-ti cari mobila cu decapotabila. In ideea asta am vrut sa testez Noul Combo 2012. Cum singurul de gasit era la dealerul Di-Bas, l-am luat. Si trebuie sa spun ca nu mi-a parut rau. Mai ales ca, se spune, Opelul Combo se trage din furgonul Doblo, desemnat anul trecut "Furgonul anului 2011".

Combo vine cu patru motorizari pe motorina (1.3 CDTI/90CP, 1.6CDTI/90CP, 1.6CDTI/105CP, 2.0CDTI/135CP – pentru fiecare dintre acestea putand opta pentru versiunea start& stop) si doua versiuni pe benzina (1.4i/95CP si 1.4 CNG/120CP).

Trei martori trebuie verificati in cazul achizitionarii unei astfel de utilitare: capacitatea de incarcare, consumul si comportamentul in cadrul testului de anduranta. Cum nu suntem in Germania si testam o masina doua luni, ne multumim sa vorbim de celelalte doua.

Intr-un New Opel Combo spatiul te va surprinde, cu siguranta. In spate "incap" nu mai putin de 3,4 mp daca vorbim numai de vestiunea cu ampatament scurt. Iar cel testat de noi este chiar cu 350 mm mai lung… In privinta consumului, vestile sunt la fel de bune. In carte scrie 6,5 in urban. Noi am scos fara sa ne chinuim un 7,2, ceea ce este extrem de bine.

Cat despre interior, este suficient de decent pentru ceea ce isi propune. Evident ca ai o gramada de optiuni pe care ai putea sa le iei in seama (volan piele, scaune incalzite, pilot automat, senzori de parcare etc.) insa si in varianta basic lucrurile arata destul de bine.

Noi am testat
● Motorizare: 1.3CDTi/90CP
● Cutie: 5+1
● Viteza: 156kmh
● Consum: 6.5/4.2/5.0

×