x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

News Auto

20 Iul 2007   •   00:00

Record istoric. Livrările la nivel mondial au crescut cu 7,6 procente, pănă la 231.500 de vehicule, anunţă VW, in timp ce livrările pe piaţa europeană s-au majorat cu 4,6 procente. In ceea ce priveşte Romănia, s-a remarcat o apreciere de aproape 50% a livrărilor Volkswagen Autovehicule Comerciale faţă de prima jumătate a lui 2006.

Antiaccident. Un dispozitiv care alertează şoferii despre iminenţa unui accident rutier şi care permite maşinilor să "comunice" intre ele pe o rază de pănă la 275 de metri a fost prezentat de compania de automobile General Motors. Sunetul alarmei imită două automobile care se tamponează. Dispozitivul avertizează şoferul prin sunete, lumini intermitente şi vibraţii ale scaunului, dar poate fi programat şi să frăneze automat maşina.

Expansiune. Ford Motor va majora producţia de automobile realizată in Rusia la 125.000 de unităţi anual, pănă in 2009, de la 72.000 de vehicule, in contextul creşterii cererii pe cea mai dinamică piaţă europeană. Constructorul american va investi 100 de milioane de dolari pentru lansarea producţiei modelului Mondeo la uzina din Sankt Petersburg, unde realizează deja automobilul Focus, a anunţat grupul.

Cea mai mare piaţă. Rusia ar putea deveni cea mai mare piaţă auto din Europa pănă in 2011, potrivit unui studiu. Importurile de maşini străine noi in Rusia au crescut cu 60% in prima jumătate a anului 2007, iar cele de vehicule second-hand, cu 46%. Vănzările de maşini străine asamblate in Rusia au urcat cu 100%, in timp ce numărul de automobile ruseşti comercializate in aceeaşi perioadă a fost mai mic cu 23%.

×
Subiecte în articol: auto