x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Noul Seat Ibiza

Noul Seat Ibiza

de Sebastian S. Eduard    |    23 Mai 2008   •   00:00

De la mijlocul lunii iunie, noul Seat vine şi în România. Lansat cu surle şi trîmbiţe în Spania, în week-endul trecut, noul Ibiza vine cu o mulţime de noutăţi. Ibiza se bazează pe noua platformă a grupului Volkswagen.

Lansat în Spania, vine acum în România

De la mijlocul lunii iunie, noul Seat vine şi în România. Lansat cu surle şi trîmbiţe în Spania, în week-endul trecut, noul Ibiza vine cu o mulţime de noutăţi. Ibiza se bazează pe noua platformă a grupului Volkswagen. Costul de întreţinere este cu 9% mai mic, consumul este mai bun, autovehiculul este mult mai uşor (cu vreo 50 kg, ceea ce face să scadă sub 1.000 kg), iar maşina este cu 13% mai rigidă – lucru de altfel remarcat în test drive. Motorizări sînt în număr de şase, trei pe benzină şi trei pe motorină. Cele pe motorină sînt cu valori de 80, 90 şi 105 CP, în timp ce propulsoarele pe benzină sînt de 70, 85 şi 105 CP. Nu o maşină foarte sportivă, dar un motor care face faţă cu succes şi un design pe măsură. Este marketizată drept combinaţia dintre tehnologia germană şi designul latin şi, de fapt, asta şi este. Poate unul dintre rarele cazuri în care marketingul nu păcăleşte. Ibiza este deja o maşină cu istorie. Propriu-zis, 45% din modelele Seat vîndute pînă acum au fost Ibiza.

 

News

Cifre Renault. Grupul Renault a obţinut un progres de 8,3% în luna aprilie, comercializînd 228.146 unităţi, în întreaga lume. Creşterile raportate pe cele trei mărci sînt de 7,5 % pentru Renault, 17,1 procente pentru Dacia şi 6,6% pentru Renault Samsung Motors.  Noua generaţie Renault Laguna s-a vîndut în aproape 9.500 de exemplare în aprilie 2008, numărul de unităţi comercializate de la lansare ajungînd astfel la aproximativ 16.000 de unităţi.

Vînzări. Vînzările de autovehicule noi au crescut cu 13,9% în primele patru luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 110.839 unităţi, cel mai mai mare avans fiind înregistrat pe segmentele vehi­culelor comerciale şi autobuzelor. În intervalul ianuarie-aprilie au fost vîndute 90.594 autoturisme, cu 9,1% mai multe decît în primele patru luni ale anului trecut.

E oficial. Peugeot RC Z va intra în curînd în producţie. Modelul de serie şi numele său definitiv vor fi dez­văluite la Salonul Auto de la Frankfurt. Autovehicolul va fi lansat cel mai probabil în primăvara lui 2010. Stilul deosebit al prototipului, rezultatul imaginaţiei designerilor de la Centrul de Stil Peugeot se va regăsi cu fidelitate în modelul de serie.

Second-Hand. Importurile auto de maşini second-hand, mai facile după intrarea în vigoare a noii taxe auto, la 1 iulie, şi prima de casare de 3.000 de lei, aflată la acelaşi nivel ca în anii trecuţi, vor face ca vînzările de auto­ve­hicule noi să înregistreze în acest an o creştere de maximum 5%, potrivit APIA. În aceste condiţii, Asociaţia precizează că evoluţia vînzărilor de autovehicule noi va fi mai greu de prevăzut.

×
Subiecte în articol: auto