x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Oameni

26 Iul 2009   •   00:00
Oameni

Relaţiile dintre oameni trebuie bazate pe dăruire şi reciprocitate. Şi când spun asta mă refer la toate legăturile: părinţii cu copiii, soţul cu soţia, şeful cu angajaţii, prie­te­nii între ei etc. Părinţii trebuie să acorde iubire absolută copiilor, iar aceştia, la rândul lor, vor reflecta înapoi ceea ce au primit; soţul trebuie să-şi respecte şi să-şi iubească so­ţia, şi ea va iubi în schimb; şeful plăteşte angajatul, iar acesta va produce în mod corespunzător.

Dacă unul dă mai mult şi celălalt mai puţin (indiferent dacă schimbul se reali­zea­ză la nivel de sentimente, atenţie, iubire, performanţă sau bani) atunci se creează un dezechilibru şi relaţia nu are şanse de a supravieţui. Undeva s-a greşit şi poate nici pe moment, nici mai târziu, părţile implicate nu-şi dau seama ce s-a întâmplat, însă legea Universului va cere echilibru. Comform celei de-a treia legi a mişcării, pentru fiecare acţiune există o reacţie egală şi de sens opus. Balanţa se va restabili indiferent de vanităţile noastre temporare.

Din copilărie m-am obişnuit să-mi aleg prietenii cu multă grijă. Părinţii mei aveau pe vremea aceea un atelier de croitorie care, de bine, de rău, genera destule resurse pentru ca eu să-mi permit să frecventez (cam des) Cofetăria Crizantema. Colegii mei de şcoală însă nu-şi permiteau acest lux, aşa că de multe ori mă simţeam obligată să-i tratez şi pe ei cu delicioasele prăjituri. Cum "diurna" mea era relativ limitată, nu aveam încotro decât să-mi caut un cerc restrâns, dar foarte unit, de prieteni cu care să-mi pot împărţi extravaganţele. În adolescenţă ştiam deja să apreciez oamenii integri şi aceasta era calitatea principală pentru ca cineva să intre în cercul meu restrâns de prieteni. Bineînteles, apartenenţa la club privat are avantaje, primul fiind o prietenie absolută şi necondiţionată. Îmi aduc aminte de Leontina, prietena mea din clasa a şasea, care era total opusă mie: nu o interesa deloc moda, pe când eu eram înnebunită (fără îndoială, o boală moştenită din familie); nu o interesa sportul, în timp ce eu eram în echipele şcolii la gimnastică, handbal, ciclism, patine cu rotile şi aş fi concurat şi la oină, dacă mă lăsau. Cel puţin la suprafaţă, singurul lucru în comun pe care îl aveam cu Leontina era şcoala: am dat examen amândouă la acelaşi liceu (împotriva dorinţei mamei mele) numai pentru a fi împreună şi chiar am reuşit, şi eu, şi Leontina, să luăm bursă (ea a fost mai bună decât mine: a ieşit pe locul al cincilea, iar eu pe al şaselea!). Dar lucrul cel mai de preţ pe care Leontina îl posedă este sinceritatea cu care tratează viaţa şi pe cei din jur. Nu a încercat niciodată să-mi denatureze adevărul pentru a mă face să mă simt mai bine şi a făcut-o total dezinteresat, iar acesta este un dar de invidiat. Am fost binecuvântată în viaţă de câţiva prieteni, precum Leontina, pe care îi ador şi îi preţuiesc, şi chiar dacă nu vorbesc cu ei pentru un timp ştiu că sunt acolo pentru mine şi eu pentru ei, în caz de nevoie. Acesta este un alt motiv important pentru care mă întorc des în România.

De curând însă am trecut printr-o întâmplare mai tristă, ceva de la polul opus al sectorului uman menţionat în paragraful anterior. A fost întotdeauna dorinţa mea de a deschide un salon în România. Produsele mele se găsesc în peste 500 de magazine în SUA şi în alte 500 în restul lumii, dar, ironic, nimic în România. Cu
7-8 ani în urmă am crezut că femeile din România nu erau încă gata pentru saloane de sprâncene, deoarece aveau alte preocupări la vremea respectivă sau, cel puţin, asta a fost impresia mea...

Va urma

Carte de vizită pentru curioşi
Dacă v-aţi întrebat cine este cea care se confesează dumneavoastră, cititorilor, vă "divulgăm" identitatea celei care a ales să vă introducă într-o lume a ei, personală, alta decât cea cu care este obişnuită. Deoarece Anastasia este una dintre cele mai cunoscute românce, dar şi una dintre cele mai de succes la Hollywood - unde este numită "Regina Sprâncenelor"! Ea este cosmeticiana la care apelează toate vedetele cele mai importante şi mai bogate din Cetatea Filmului. S-a născut şi a crescut în Constanţa, este plecată din România de 18 ani, iar în tot acest timp a reuşit să-şi câştige stima divelor precum Oprah Winfrey, Sharon Stone, Jennifer Lopez, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Madonna şi multe altele numai cu o pensetă!

×
Subiecte în articol: confesiunile anastasiei