x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul "Ochiul magic" veghează în casă ziua şi noaptea

"Ochiul magic" veghează în casă ziua şi noaptea

21 Mar 2009   •   00:00
"Ochiul magic" veghează în casă ziua şi noaptea

Panasonic BL-C1, un sistem de supraveghere video IP (Internet Protocol)



Ne-am obişnuit să ne gândim la un echipament de monitorizare video ca la o soluţie (aproape) perfectă pentru a lăsa casa "pe mâini bune" atunci când pleci în concediu sau eşti la serviciu. Totuşi, unele subiecte dezbătute pe larg în presă au pornit de la nişte înregistrări video cu o cameră IP: copii agresaţi de bone. Poate că, odată instalat un asemenea echipament în casă, asemenea monstruozităţi nu s-ar mai fi petrecut.

IEFTIN ŞI "INDEPENDENT"

Din seria Panasonic de sisteme de supraveghere video, modelul BL-C1 este cel mai potrivit pentru aplicaţii casnice, având un preţ recomandat de 100 de euro (TVA inclus). Printre facilităţile sale se enumeră detecţie de mişcare, zoom digital 10x, filmare pe timp de noapte.

Camera IP este un dispozitiv de filmat care se conectează direct la reţeaua de calculatoare sau la cablul furnizorului de internet de acasă şi care transmite imagini utilizând internetul. Datorită acestui lucru se pot vizualiza imaginile transmise de camera de la orice calculator conectat la internet, indiferent de locul în care te afli. Spre deosebire de camerele web, care nu pot funcţiona decât instalate pe un PC/laptop, camerele IP pot funcţiona independent, fără să fie necesară utilizarea unui computer.

În afară de BL-C1, compania japoneză mai are şi modele mai dezvoltate, preţurile variind între 400 şi 1.000 de euro.

UN PROIECTOR BUN PENTRU ŞCOALĂ ŞI MEDIUL UNIVERSITAR

Ultima achiziţie pentru un amfiteatru, numai în scopuri educaţionale, ar putea fi proiectorul BenQ MP727. Rata ridicată de contrast de 3500:1 permite ca imaginile să fie mai clare şi vibrante, iar luminozitatea este de 4300 ANSI lumeni. Funcţia 3D Color Management permite customizarea culorilor prin ajustarea independentă a nuanţei.

Procesorul de imagine digital DLP (Digital Light Processing) face ca modelul să se distingă prin detalii mai clare şi lizibile. Tehnologia UNISHAPE are rol în amplificare a calităţii imaginilor proiectate, utilizatorul beneficiind de optimizarea simultană a luminozităţii şi a culorii. 11 moduri presetate oferă un plus de valoare prezentărilor sau proiecţiilor, iar o telecomandă universală audio permite controlul mai multor funcţii decât cele standard. Proiectorul BenQ MP727 va fi disponibil pe piaţa românească în a doua jumătate a lunii martie la preţul estimativ de 935 de euro, fără TVA.

×