x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

18 Iul 2007   •   00:00

Sunt o mare iubitoare de cafea.Nu imi imaginez nici o dimineaţă fără ea, este excelentă după masa de prănz şi uneori şi seara, dacă am de lucru. Insă, de cănd cu zilele călduroase care nu ne mai dau pace, parcă indrăgita mea cafea nu se mai potriveşte.

Sunt o mare iubitoare de cafea.Nu imi imaginez nici o dimineaţă fără ea, este excelentă după masa de prănz şi uneori şi seara, dacă am de lucru. Insă, de cănd cu zilele călduroase care nu ne mai dau pace, parcă indrăgita mea cafea nu se mai potriveşte. Aşa incăt, pentru a mă trezi, am apelat la o soluţie mai sănătoasă: ceaiul verde. Poate pentru mulţi poate părea prea amar, insă dacă adăugaţi şi o felie (sau chiar două) de lămăie, va avea un gust foarte plăcut. Un alt secret este să adăugaţi o linguriţă de miere, atunci cănd este fierbinte.

Se lasă să se răcească, se adaugă feliile de lămăie şi gheaţa şi se serveşte. Poate ţine loc atăt de cafea, căt şi de suc.

Ceaiul verde are proprietăţi curative extraordinare. Antioxidanţii pe care ii conţine ajută organismul să lupte cu toxinele. De aceea, preoţii tibetani beau ceai verde pentru a ajunge la vărste foarte inaintate. O cană de ceai verde pe zi este garanţia unei sănătăţi de fier. Poate inlocui cu succes cafeaua, chiar şi in cazul celor mai mari iubitori ai licorii negre.

×
Subiecte în articol: agenda