x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

28 Noi 2007   •   00:00

Ciudăţenii pentru unii, normalităţi pentru alţii, cert este că preferinţele culinare nu se discută.

Ciudăţenii pentru unii, normalităţi pentru alţii, cert este că preferinţele culinare nu se discută. De aceea nu mă mir cănd aflu că in insulele Oceanului Pacific se consideră drept cele mai gustoase delicatese lăcustele, in Brazilia furnicile sau in Ceylon albinele. Sau că indienii din Mexic preferă larvele unei muşte, pe care le consumă uscate. Ştiam deja că vechii greci se ospătau cu greieri sau că indonezienii sunt mari amatori de şarpe afumat. Am citit de curănd că un preparat foarte apreciat ar fi şi "cămila la frigare", care se serveşte in special la căsătoriile beduinilor. Reţeta sună astfel: se umplu căţiva peşti cu ouă fierte, peştii se introduc apoi in pui fripţi, aceştia in berbeci fripţi, iar cu berbecii intregi este umplută o cămilă perpelită pe jar, in proţap. De la o emisiune de televiziune am aflat că in nordul Tanzaniei se produc cele mai originale conserve din aproape toate animalele care trăiesc in Africa, incepănd cu zebra şi terminănd cu crocodilul. Iar pentru vegetarieni aş aminti că mexicanii mănăncă flori de Yucca prăjite in ulei, iar chinezii frig florile de crin şi le savurează. Aşadar, nu contează ce mănănci, important e să-ţi placă!

×
Subiecte în articol: agenda