x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

26 Noi 2008   •   00:00

Bucătăria malaysiană este un amestec de culturi diferite, care au ca rezultat ceva unic, excelent şi îmbietor pentru toată lumea. Aşa cum este cazul cu fiecare ţară din lume, Malaysia tinde să creadă că bucătăria ei este cea mai bună. Acest lucru chiar pare să fie adevărat.



Bucătăria malaysiană poate că nu este la fel de sofisticată şi de elegantă ca bucătăria vestică şi nici nu are simplicitatea celei estice, dar te atrage prin faptul că transcende cerinţele culinare ale mai multor culturi şi, chiar dacă multe dintre felurile de mâncare şi metodele de preparare de aici nu par interesante tuturor, în mod garantat fiecare va găsi un preparat culinar malaysian care să îi fie pe plac. Turiştii care vizitează această ţară vor găsi restaurante cu preparate de la bucătăria italiană la cea japoneză, cubaneză şi arabă. În Kuala Lampur, toată lumea mănâncă orice; nu este nimic neobişnuit să vezi o familie de indieni mâncând cu poftă într-un restaurant chinezesc "Steamboat", precum şi directori de origine chineză mâncând pui indian Tandoori şi pâine Naan la prânz. Fiecare individ este condiţionat doar de principii religioase, precum mâncarea Halal pentru musulmani şi abstinenţa de la carnea de vită pentru hinduşi.

×
Subiecte în articol: pauza de cafea