x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Inundații în Afganistan. Zeci de oameni au murit și mii de case au fost distruse

Inundații în Afganistan. Zeci de oameni au murit și mii de case au fost distruse

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2024   •   14:40
Inundații în Afganistan. Zeci de oameni au murit și mii de case au fost distruse
Sursa foto: X

Cel puțin 50 de persoane au murit în urma unei noi reprize de ploi abundente și inundații în centrul Afganistanului, a anunțat sâmbătă un oficial citat de Reuters.

Mawlawi Abdul Hai Zaeem, șeful departamentului de informații pentru provincia centrală Ghor, a declarat pentru Reuters că nu există informații despre câte persoane au fost rănite în urma valului de ploi care a început vineri și care a întrerupt, de asemenea, multe drumuri cheie din zonă.

Zaeem a adăugat că 2.000 de case au fost complet distruse, 4.000 parțial avariate, iar peste 2.000 de magazine erau sub apă în capitala provinciei, Feroz-Koh.

Săptămâna trecută, inundații bruște cauzate de ploile abundente au devastat sate din nordul Afganistanului, provocând moartea a 315 persoane și rănirea a peste 1.600.

Miercuri, un elicopter folosit de forțele aeriene afgane s-a prăbușit din cauza unor „probleme tehnice” în timpul încercărilor de a recupera trupurile unor persoane care căzuseră într-un râu din provincia Ghor, provocând moartea unei persoane și rănirea altor 12, a anunțat Ministerul Apărării din această țară.

Afganistanul este predispus la dezastre naturale, iar Organizația Națiunilor Unite îl consideră una dintre țările cele mai vulnerabile la schimbările climatice.

×
Subiecte în articol: afganistan inundatii