x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Simona Chiriac    |    19 Noi 2009   •   00:00

Legumele... Au intrat atât de pregnant în dieta alimentară, încât credem că ştim totul despre ele. Cu toate acestea, nu cu multă vreme în urmă, unele dintre ele stârneau temeri şi erau ocolite doar pentru că se presupunea că ar fi otrăvitoare.



Cartofii, care au stat la baza celui mai popular preparat din timpurile moderne, care a rupt pur şi simplu graniţele - cartofii prăjiţi -, erau consideraţi toxici la începuturile odiseei lor în Europa. Cu toate acestea, Ludovic al XIV-lea şi Maria Antoaneta purtau pe îmbrăcăminte, pentru o notă de rafinament, flori de cartofi. Fiind una dintre cele mai puţin pretenţioase culturi, cartofii au fost cultivaţi şi în... spaţiu. În urmă cu 14 ani, plantele de cartofi au pornit în călătoria vieţii lor la bordul navetei Columbia. În Europa, roşiile au fost şi ele la începuturi folosite în scop estetic. Cum toţi credeau că sunt otrăvitoare, se aşezau lângă preparate, ca decor, având grijă să se îndepărteze orice urmă a lor înainte de a începe festinul. Primii ardei au fost aduşi în Europa de Cristofor Columb. Interesant este că toţi ardeii graşi sunt mai întâi verzi, pentru ca apoi, în timp ce se pârguiesc să-şi schimbe culoarea. Pentru că pot fi roşii, galbeni, portocalii sau verzi, sunt ingredientele ideale pentru salatele colorate.

×
Subiecte în articol: pauza de cafea