x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Carmen Dragan    |    29 Apr 2010   •   00:00
Pauză de cafea
5676-119081-bucate21_3021.jpgÎn copilărie, aveam două locuri unde mergeam la cules ciuperci: pădurea din Valea Armanului, la cinci minute de casa părintească şi pădurile din împrejurimile oraşului Solca, din Suceava, unde îmi petreceam uneori vacanţele de vară, la bunica unei prietene. Cea mai colindată era pădurea din sat, în care nu trecea o săptămână să nu ajung.

Uneori mă întorceam acasă cu bureţi, iar mama era încântată că poate să prepare o tocăniţă, o budincă, un sufleu, o salată, o cremă sau chiar un borş cu ciuperci. Uneori îmi pregătea şi şniţele de hribi proaspeţi sau omletă. Însă preferatele mele erau chifteluţele din ciuperci cu caşcaval făcut în casă. Reţeta nu este deloc grea: ciupercile se spală, se toacă mărunt şi se înăbuşă în 150 g unt cu puţină sare.

După ce s-au răcit, tocătura de ciuperci se pune în patru albuşuri bătute spumă, unde se adaugă 300 g caşcaval dat pe răzătoare şi se amestecă. Cu mâna muiată în apă se formează chiftele rotunde, care se prăjesc în ulei amestecat cu unt foarte fierbinte. Se scot cu lingura de supă şi se aşază pe o farfurie acoperită cu o hârtie. În momentul în care se serveşte la masă, se pun pe o altă farfurie încălzită. Sunt un deliciu!

×
Subiecte în articol: agenda gurmanda