Uneori mă întorceam acasă cu bureţi, iar mama era încântată că poate să prepare o tocăniţă, o budincă, un sufleu, o salată, o cremă sau chiar un borş cu ciuperci. Uneori îmi pregătea şi şniţele de hribi proaspeţi sau omletă. Însă preferatele mele erau chifteluţele din ciuperci cu caşcaval făcut în casă. Reţeta nu este deloc grea: ciupercile se spală, se toacă mărunt şi se înăbuşă în 150 g unt cu puţină sare.
După ce s-au răcit, tocătura de ciuperci se pune în patru albuşuri bătute spumă, unde se adaugă 300 g caşcaval dat pe răzătoare şi se amestecă. Cu mâna muiată în apă se formează chiftele rotunde, care se prăjesc în ulei amestecat cu unt foarte fierbinte. Se scot cu lingura de supă şi se aşază pe o farfurie acoperită cu o hârtie. În momentul în care se serveşte la masă, se pun pe o altă farfurie încălzită. Sunt un deliciu!