x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Carmen Dragan    |    07 Oct 2010   •   00:00

Bucharest Food Festival a avut anul acesta gustul reţetelor lui Radu Anton Roman. Un alt Radu, Radu Gerheş, prieten mai vechi al Jurnalului de bucă­tărie, bucătar-şef la Restaurantul Jade, din Bucureşti, a preparat o celebră saramură din burtă de crap, după reţeta marelui gurmand. Ingredientele sunt uşor de găsit: un crap mare, 2-3 pipăruşi, 2-3 roşii, o căpăţână de ustu­roi, o oală cu apă clocotită şi multă verdeaţă. Pe scurt, reţeta ar suna cam aşa: peştele se taie pe spate, de la cap spre coadă. Se scot maţele, se spală, solzii rămânând bineînţeles la locul lor. Se obţine un fel de roată, care se aşază pe sarea încinsă cu solzii în jos. Dacă aveţi o cratiţă destul de mare, aşezaţi-o pe plită (tablă) peste crap, cu gura în jos, să se coacă mai uniform. Se dă în fiert saramura: puţină apă şi roşiile. Peştele se întoarce după douăzeci de minute şi pe faţa fără solzi. Se pune apoi într-un platou, se presară cu felioare de ardei iute, usturoi, verdeaţă tocată, iar saramura clocotită se varsă peste el. Taina lui Radu Anton Roman era: după ce se toarnă sosul de saramură, se mai poate lăsa cratiţa pe foc, să mai clocotească împreună câteva minute. Saramura à la Radu s-a mâncat pe nerăsuflate.

×
Subiecte în articol: pauza de cafea