x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Porsche a înregistrat o pierdere de 4,4 miliarde de euro în anul fiscal precedent

Porsche a înregistrat o pierdere de 4,4 miliarde de euro în anul fiscal precedent

12 Noi 2009   •   00:00

Compania auto Porsche a anunţat joi o pierdere înainte de taxe de 4,4 miliarde de euro în anul fiscal precedent, încheiat în iulie, faţă de un profit de 8,57 milioane de euro cu un an în urmă, ca urmare a reevaluării în scădere a opţiunilor de achiziţie pentru acţiuni Volkswagen, transmite Reuters.



În anul fiscal precedent, creşterea cotaţiei acţiunilor Volkswagen a contribuit la profitul substanţial al Porsche.
Porsche a propus acţionarilor un dividend simbolic de 0,05 euro pe acţiune preferenţială, pe care îl va distribui după ce va încasa un miliard de euro păstrat din profitul din anii trecuţi, pentru a raporta un câştig net de 8,2 milioane de euro pentru anul fiscal 2008, după standarde contabile germane.
Acţiunile Volkswagen au crescut până la 1.000 de dolari pe titlu în ocotmbrie 2008, în urma încercării Porsche de a prelua grupul german. Cotaţia Volkswagen a coborât cu 5,1% joi, sub 100 de dolari.
Porsche a vândut o parte a drepturilor deţinute pentru achiziţia de acţiuni Volkswagen către un fond din Qatar, însă la o valoare inferioară celei din actele contabile ale companiei.
Compania germană a adunat datorii de zece miliarde de euro din tentativa de preluare a Volkswagen chiar la debutul crizei financiare.
Porsche intenţionează să atragă fonduri de cinci miliarde de euro prin emisiune de titluri noi, înainte de o fuziune cu Volkswagen, la care deţine o participaţie de 51%. Fuziunea ar urma să se încheie în 2011.

Mediafax


×
Subiecte în articol: auto