x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Porsche Panamera S Hybrid va fi dezvăluit la Geneva

Porsche Panamera S Hybrid va fi dezvăluit la Geneva

de Mihai Morcovescu    |    17 Feb 2011   •   16:03
Porsche Panamera S Hybrid va fi dezvăluit la Geneva

Porsche va prezenta în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva versiunea hibridă a lui Panamera. Denumit Panamera S Hybrid, modelul ecologic promite un consum mediu de 6,8 litri/100 km, cel mai mic din clasa din care face parte.

Inginerii germani au montat sub capota lui Panamera S Hybrid acelaşi sistem de propulsie de pe modelul Cayenne S Hybrid. Acesta este format dintr-un propulsor V6 de 3,0 litri turbo, care este capabil să producă 333 CP şi un cuplu de 560 Nm. Acesta este ajutat de o unitate electrică ce aduce un plus de 47 CP.

Cuplat la o cutie de viteze automată cu opt rapoarte, Panamera S Hybrid sprintează de la 0-100 km/h în doar 6,0 secunde şi atinge o viteză maximă de 270 km/h. În plus, hibridul german poate parcurge până la 2 km în modul 100% electric, la o viteză de 85 km/h.

Potrivit informaţiilor publicate de constructorul din Stuttgart, Panamera S Hybrid consumă în medie 6,8 litri/100 km şi degajă în aer 159 g CO2/km. Aceste valori pot fi atinse în cazul în care se optează pentru pneurile Michelin dezvoltate special pentru hibrid, care sunt oferite opţional.

Noul Porsche Panamera S Hybrid va ajunge în toate showroom-urile din Germania în luna iunie şi va costa 106.185 euro cu TVA de 19%. Modelul va fi lansat pe piaţa locală în aceeaşi lună, la un preţ de 115.000 de euro cu TVA.

×