x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Praful de casă, alergiile provocate şi combaterea lor

Praful de casă, alergiile provocate şi combaterea lor

24 Noi 2007   •   00:00

LG a prezentat date relevante privitoare la praful de casă şi alergii, sub consilierea dr Poliana Leru, specialist in alergologie şi imunologie clinică.

Conform ultimului studiu al Institutului Naţional de Statistică privind inzestrarea populaţiei cu bunuri de folosinţă indelungată, o creştere importantă s-a inregistrat la aspiratoarele de praf şi la alte aparate electrocasnice cu tehnologii performante. Este evidentă aşadar o preocupare crescută faţă de igiena spaţiului domestic. Plecănd de la aceste considerente, LG a prezentat date relevante privitoare la praful de casă şi alergii, sub consilierea dr Poliana Leru, specialist in alergologie şi imunologie clinică. Se estimează că 20% din populaţia lumii prezintă sensibilitate la praful de casă, aceasta fiind asociată cu un risc important de a dezvolta boli alergice, cum sunt rinita alergică persistentă, astmul bronşic sau dermatita atopică.

Soluţii

Pentru aspirarea locuinţei, este indicat ca aspiratorul să aibă filtre speciale. De asemenea, folosirea unor aparate de filtrare a aerului sau aparate de aer condiţionat dotate cu sisteme performante de filtrare pot contribui la purificarea aerului din locuinţe şi prevenirea alergiilor.

In prezent, o serie de tehnologii bazate pe sisteme avansate de filtrare au fost dezvoltate pentru a reduce concentraţia de praf de interior sub pragul de risc. Reducerea expunerii la alergene de interior se poate face cu ajutorul filtrelor HEPA - high efficiency particulate air filters.

Alergenele cel mai frecvent intălnite la noi in ţară şi responsabile de alergiile persistente sunt cele de interior, conţinute de praful de casă (amestec de acarieni, scuame de animale, fibre textile, microfungi), urmate de mucegaiuri şi pisica. Aceste alergii au incidenţă cu precădere in zonele dezvoltate, urbane, faţă de zonele cu un nivel scăzut de dezvoltare, respectiv cele rurale

Pentru covoare şi tapiţerie

In afară de aspirare, este esenţial ca mocheta sau covoarele să fie curăţate in profunzime pentru a indepărta murdăria persistentă. O nouă soluţie in acest sens a fost lansată de curănd de Farmec. Anume produsul Nufăr - covoare şi tapiţerie, un şampon destinat curăţării covoarelor, mochetelor, tapiţeriei din material textil natural sau sintetic. Este un compus din substanţe active speciale care in afară de rolul de curăţare il mai au şi pe acela de a inviora culorile. Să nu uităm de mirosul pe care-l lasă in urmă. Il găsiţi in magazinele de specialitate la un preţ de 6,58 RON.

×