x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Produse ecologice

Produse ecologice

11 Noi 2010   •   00:00
Produse ecologice

În perioada 5-7 noiembrie, în Parcul Bisericii Toma Cozma din Iaşi s-a desfăşurat Târgul naţional de produse ecologice şi tradiţionale ECOagrIS 2010. Expozanţii veniţi din peste 10 judeţe ale ţării, precum Maramureş, Braşov, Sălaj, Bifor, Călăraşi, Suceava etc., au adus alimente bio şi tradiţionale, produse naturiste, suplimente nutritive, vin ecologic, ceai, siropuri, miere, cosmetice, produse de îngrijire corporală etc. (M.B.)


Festivalul cărţii şi al lecturii
În zilele de 27 şi 29 noiembrie, în localitatea franceză Choisy le Roy va avea loc cea de-a doua ediţie a Festivalului cărţii şi lecturii. Tema din acest an este bucătăria, titlul exact fiind "La masă!". În cadrul acestui eveniment vor fi lecturate diverse fragmente din cărţi celebre de bucate. Cei prezenţi vor avea parte şi de câteva degustări de preparate pe care le vor regăsi printre reţetele citite. Vizitatorii vor putea cumpăra cărţi cu poveşti culinare şi reţete apetisante, sub îndrumarea criticilor în domeniu. (C.D.)


Prăjitură virtuală
Studenţii de la Universitatea din Tokio au inventat un dispozitiv informatic ce oferă unui biscuit un savuros gust de ciocolată, informează AFP. Cel care doreşte să guste din "savuroasa prăjitură" se aşază în faţa unui computer ce are ataşat un sistem compus dintr-o cască la care sunt ataşate o pereche de ochelari şi o cameră video. Computerul poate pune un strat de ciocolată peste biscuit, iar când subiectul gustă din banalul biscuit va simţi gustul de ciocolată, chiar dacă în realitate acesta nu are glazură. (M.B.)


6013-136628-bucate03_125copy.jpgPetrecerile Delice
Începând cu 9 noiembrie, de luni până vineri, între orele 18:30 şi 21:30, sunteţi aşteptaţi la restaurantul din cupola World Trade Plaza pentru a vă petrece timpul liber într-un mod foarte plăcut. Alături de bucătari celebri, precum Horia Vîrlan şi Cezar Munteanu, puteţi încerca preparate inedite. Fiecare seară va avea o temă dedicată. Participanţii vor experimenta culturile gastronomice ale Spaniei, Greciei, Italiei sau Mexicului. Costul unei seri este de 94 de lei de persoană şi include, pe lângă delicioasele feluri de mâncare, şi apă, cafea şi vin. (C.D.)


Expo Bio-Brumar
Peste 40 de firme de producători şi distribuitori de produse ecologice, cabinete de medicină naturistă din ţară şi din străinătate au organizat în perioada 5-7 noiembrie, la Timişoara, Târgul Expo Bio-Brumar. Evenimentul a oferit posibilitatea tuturor acelora care doresc să ducă o viaţă sănătoasă să aleagă dintr-o gamă completă de produse şi servicii ecologice. Vizitatorii au putut alege produse alimentare, de uz gospodăresc, dar şi aparatură de uz casnic, vopsele etc. (M.B.)


Cel mai mare pahar cu vin
Organizatorii unui festival de vinuri din Beirut au stabilit un nou record. Au umplut cu vin libanez un pahar, ce avea o înălţime de 2,4 metri şi un diametru de 1,65 metri. Vinul din pahar a fost turnat din aproximativ 100 de sticle cu vin. Libanul a devenit celebru pentru o serie de recorduri gastronomice mondiale, precum cea mai mare salată tabulé şi cel mai mare platou cu hummus. (M.B.)


6013-136629-bucate03_126.jpgCoadă la midii prăjite
În vestul Belgiei, în regiunea Gand, circulaţia a fost blocată din cauza unei promoţii culinare: midii prăjite la numai cinci euro. O coadă lungă de cinci kilometri s-a format încă de la primele ore ale dimineţii, astfel încât a fost necesară intervenţia Poliţiei. Midiile prăjite, una dintre cele mai populare mâncăruri din Belgia, au fost introduse în restaurantele din lanţul suedez Ikea cu un preţ de patru ori mai mic decât se vând în mod normal în restaurantele belgiene. (C.D.)

×
Subiecte în articol: food world