x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Regăsirea leului... rătăcitor

Regăsirea leului... rătăcitor

de Dan Panaitescu    |    09 Aug 2009   •   00:00
Regăsirea leului... rătăcitor
Sursa foto: /Reuters

V-ar plăcea să găsiţi un animăluţ? Un leu, să zicem. Să-l ajutaţi, să-l duceţi la un adăpost de animale şi, după câţiva ani în care nu l-aţi văzut, să vă poată răsplăti într-un mod în care nici un om n-ar fi reuşit?



Este povestea reală a unei femei, Ana Julia Torres, care a găsit un pui de leu african subnutrit şi maltratat de îngrijitorii unui circ. Femeia a luat puiul, l-a îngrijit câteva luni, după care l-a dus la un adăpost de animale din oraşul Cali, în Columbia. Timp de şase ani, asistenţii adăpostului l-au "adoptat" pe "micuţ", care la maturitate a ajuns să cântărească 250 de kilograme. 250 de kilograme de muşchi, forţă şi... afectivitate.

De ce afectivitate? Pentru că după şase ani de la salvare, femeia a trecut pe la adăpostul de animale Villa Lorena din Cali să vadă ce mai face "micuţul" pe care îl salvase. În momentul în care Julia Torres s-a apropiat de cuşca animalului, acesta s-a ridicat pe labele din spate, şi le-a repezit pe cele din faţă printre gratiile cuştii şi a prins-o pe salvatoarea sa.

Toţi se aşteptau ca femeia să-şi găsească sfârşitul, dar, surprinzător, leul a apropiat-o de gratii şi a strâns-o la piept cum rar un Romeo a strâns-o la piept pe Julieta sa. Iar când animalul a început să-şi frece afectuos capul şi coama de faţa femeii, toată lumea a înţeles că leul nu este ca ceilalţi semeni ai săi. Jupiter, căci acesta este numele leului, şi-a arătat astfel afecţiunea, ataşamentul (dacă i-am putea spune aşa) şi mai ales recunoştinţa faţă de salvatoarea lui.

Oare oamenii nu ar trebui să înveţe ceva de la Jupiter? Nu ar trebui să îi urmeze exemplul? Nu neapărat să se poarte aşa cu un salvator de vieţi. Pur şi simplu să spună "mulţumesc" din suflet.


×