x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Salonul ciocolatei

Salonul ciocolatei

24 Oct 2007   •   00:00

Brazilia, Mexic şi Venezuela vor fi oaspeţii de onoare ai celui de-al 13-lea Salon al Ciocolatei. Ca in fiecare an, unul dintre punctele de atracţie ale Salonului va fi parada cotidiană a rochiilor de ciocolată. Pentru prima dată maeştrii ciocolatieri vor realiza vineri in faţa vizitatorilor feluri inedite din ciocolată, dulci sau sărate, care vor putea fi degustate.

Brazilia, Mexic şi Venezuela vor fi oaspeţii de onoare ai celui de-al 13-lea Salon al Ciocolatei. Ca in fiecare an, unul dintre punctele de atracţie ale Salonului va fi parada cotidiană a rochiilor de ciocolată. Pentru prima dată maeştrii ciocolatieri vor realiza vineri in faţa vizitatorilor feluri inedite din ciocolată, dulci sau sărate, care vor putea fi degustate. Cei mai buni maeştri ciocolatieri vor fi recompensaţi cu "Premiile Ciocolatei", iar vizitatorii vor putea alege o Miss Cacao, "cea mai frumoasă tănără femeie care simbolizează valorile ciocolatei". (C.C.)

Lecţie de alimentaţie

O echipă de elevi romăni din Rădăuţi a căştigat concursul organizat de Comisia Europeană. Ei au realizat cel mai sugestiv desen legat de o alimentaţie sănătoasă. Folosindu-se de acest prilej, Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism din Romănia, care a coordonat intreaga activitate, va organiza seminarii despre alimentaţie in şcolile din toate marile oraşe in ziua de 18 octombrie. Elevii vor avea ocazia să vadă mari bucătari la lucru chiar in clasa lor. (C.C.)

Eurochocolate 2007

In perioada 13-21 octombrie in oraşul italian Perugia a avut loc sărbătoarea ciocolatei "Eurochocolate". Pentru o săptămănă, Perugia a devenit capitala ciocolatei europene, unde sutele de mii de vizitatori au avut parte de expoziţii speciale (despre istoria ciocolatei, au fost prezentate documente, manuscrise), prezentări, demonstraţii, intreceri, concursuri. (A.B.)

Salonul Gastronomic

In perioada 18-21 octombrie la Tărgul Naţional de Turism de la Romexpo, in cadrul Salonului de Gastronomie au avut loc mai multe manifestări. Dintre

ele amintim: expoziţiile de artă culinară,

"Concursul Naţional de Arte Gastronomice", ediţia a III-a, concursul de "Barmani Amatori", Crosul Ospătarilor, prezentări de noi produse alimentare etc. (A.B.)Â Â Â Â Â

Tărgul Alimentaţiei

In perioada 27-30 octombrie la Casablanca se va deschide "Alitec", Salonul Internaţional al Alimentaţiei şi al Tehnologiei Alimentare. La acest eveniment vor lua parte atăt cumpărători care vor să afle noutăţi din domeniul produselor alimentare, căt şi producători care sunt interesaţi de noile tehnologii. (C.D.)

Jos obezitatea!

Potrivit unei cercetări realizate de GFK, care va sta la baza campaniei pentru promovarea unei vieţi sănătoase, derulată de IAA Romănia şi Consiliul Naţional al Audiovizualului, romănii mănăncă sănătos, consumănd zilnic cereale, fructe şi legume, dar 76% din populaţie nu face sport niciodată. Campania va fi derulată in contextul "ingrijorării" generate de dezbaterile referitoare la stilul de viaţă modern şi de obezitate ca una dintre consecinţele acestuia. (C.D.)

Ziua bucătarilor

20 octombrie este Ziua Internaţională a Bucătarilor. Cu această ocazie, maeştrii bucătari gătesc cantităţi mari de măncare pe care le impart apoi celor săraci. Obiceiul acesta datează de foarte mulţi ani, gastronomii dorind să gătească preparate deosebite şi pentru cei pe care soarta i-a năpăstuit. Evenimentele caritabile se sfărşesc cu petreceri organizate in cinstea gastronomilor. (C.C.)

×
Subiecte în articol: ciocolatei food world