x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Sărbătoarea apei minerale

Sărbătoarea apei minerale

18 Iul 2007   •   00:00

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va organiza in acest an, in premieră, o sărbătoare a apelor minerale, pentru a promova potenţialul natural al acestui judeţ deosebit de bogat in resurse hidrominerale.

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va organiza in acest an, in premieră, o sărbătoare a apelor minerale, pentru a promova potenţialul natural al acestui judeţ deosebit de bogat in resurse hidrominerale. Proiectul intitulat "Aquarius", iniţiat de compartimentul de Protecţie a Mediului şi Turism din cadrul CJ, a fost prezentat luni primarilor din judeţ, cărora li s-a cerut sprijinul pentru organizarea acestui eveniment programat la sfărşitul lunii viitoare. Albert Zoltan, coordonatorul proiectului, a precizat că, pe lăngă prelegeri ştiinţifice legate de cantitatea şi calitatea zăcămintelor de apă minerală din judeţul Covasna, vor avea loc expoziţii de recipiente şi etichete de ape minerale, degustări şi concursuri de băut apă minerală, dar şi concerte şi spectacole de divertisment. (C.C.)

Măndrie naţională

O bere romănească a fost declarată cea mai gustoasă bere blondă din lume la Australian International Beer Awards (AIBA), cel mai mare concurs de bere premium din Asia Pacifică. La AIBA au participat peste 500 de invitaţi care reprezentau 189 de fabrici de bere din 39 de ţări. După ce, timp de nouă zile, cei 30 de membri ai juriului AIBA au degustat peste 900 de beri din toată lumea, Timişoreana a fost declarată ca fiind cea mai bună. (F.C.)

×
Subiecte în articol: food world