x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Scrisori

27 Iun 2005   •   00:00

27 iunie 2005

  • Maria Antuaneta Iancu, Mihailesti:
  • "Nu cunoastem din ce motive linia autobuzului 407 a fost suspendata din comuna Cornetu pana in orasul Mihailesti. Am auzit diverse motive precum ca nu este benefica, dar vreau sa va informez ca aproximativ toti locuitorii orasului Mihailesti fac naveta in Bucuresti, iar copiii nostri invata la scolile si liceele din Bucuresti. Linia 407 nu este benefica pentru multimea de locuitori din orasul Mihailesti, dar liniile 302 si 439 sunt benefice pentru zece locuitori navetisti pe aceasta ruta? Faceti si dumneavoastra un calcul: la o familie cu cel putin trei persoane care fac naveta cat poate sa coste un transport sa mergi la munca sau sa inveti. Va rugam din suflet sa analizati si sa ne ajutati pentru, ca suntem foarte multi care avem abonamente si linia este cu adevarat benefica".
    RASPUNS: Ne-am interesat pentru dumneavoastra la RATB, de unde am aflat ca linia 407 si-a reluat activitatea din data de 23.05.2005, intre Depoul Alexandria si Primaria Mihailesti.

  • Croitoru Vasile, Bucuresti:
  • "In februarie mi-a venit o factura la telefonul fix de 4 milioane. M-am gandit imediat ca este o eroare, mai ales ca pe factura scria la convorbiri pe mobil 200.000 de lei, iar pe desfasurator 4 euro. Am sunat la 930 si mi s-a spus ca cerceteaza cazul. Dupa o luna am platit numai abonamentul, asa cum mi s-a spus. Deoarece prima mea reclamatie s-a pierdut, am mai facut inca una. Dupa o luna mi s-a raspuns sa mai astept. Urmatorul raspuns a fost ca factura a fost normala, insa factura detaliata primita nu era identica cu cea cu pricina. Acum ce sa fac?" (772.24.50)
    RASPUNS: De la RomTelecom am primit urmatorul raspuns: "Ca urmare a lucrarilor de modernizare a retelei telefonice, la nivelul capitalei, numarul dumneavoastra de telefon a fost schimbat, pe data de 28.11.2004, linia telefonica cuplata, comuna pentru doi abonati, fiind transformata in linie individuala. Astfel, ultima factura telefonica emisa pe vechiul numar de telefon, cu termen scadent 10.01.2005, a cuprins taxa de abonament linie cuplata (perioada 16.12.2004-15.01.2005) si taxa pentru convorbirile telefonice efectuate in perioada 16.11.2004-28.11.2005. Prima factura telefonica emisa pe noul numar de telefon, cu termen scadent 07.03.2005, a cuprins taxa de abonament linie individuala (perioada 11.02-10.03.2005) si taxa pentru convorbirile telefonice efectuate in perioada 29.11.2004-10.02.2005. La rubrica «diferenta abonamente telefonice» au fost incluse taxele de abonament linie individuala (pentru perioada 16.01-10.02.2005) si aparat telefonic (cordon), precum si diferenta de trecere de la abonamentul linie cuplata, la abonamentul linie individuala, (perioada 28.11.2004-15.01.2005). Cu privire la convorbirile pe care le contestati, va aducem la cunostinta ca s-au facut investigatii tehnice detaliate, care nu au indicat conexiuni clandestine pe circuitul telefonic sau deranjamente, aceste convorbiri fiind efectuate de la postul dumneavoastra telefonic si facturate corect. Va sugeram sa utilizati serviciul de restrictionare cu parola, oferit gratuit de RomTelecom, in cazul in care altcineva mai poate avea acces la postul dumneavoastra telefonic. Pentru lamuriri suplimentare puteti solicita lista detaliata a facturii aferente perioadei 16.11.2004-28.11.2004, emisa pe numarul vechi si a facturii aferente perioadei 28.11.2004-10.02.2005, emisa pe numarul nou".

  • Ene Margareta, Bucuresti:
  • "Doresc sa stiu mai multe detalii despre adeverintele pentru vanzarea apartamentelor".
    RASPUNS: Pentru eliberarea acestei adeverinte este necesar sa se completeze o cerere-tip in care sunt trecute datele de referinta ale solicitantului, confirmandu-se prin aceasta ca proprietarul este la zi cu plata obligatiilor datorate asociatiilor de proprietari. La aceasta cerere se anexeaza: adeverinta tip (doua exemplare in original), copie de pe lista cotelor de intretinere sau extras (cu mentiunea "conform originalului", semnatura presedintelui asociatiei si stampila acesteia), ultima chitanta de plata a cotelor de intretinere in original si copie, copie de pe buletinul de identitate sau cartea de identitate, procura legalizata (in cazul in care se prezinta alta persoana decat proprietarul apartamentului). Viza pentru adeverinta de vanzare a apartamentului se elibereaza in 24 de ore de catre primariile de sector. Pentru obtinerea acesteia trebuie sa va adresati Serviciului de Relatii cu Asociatiile de Proprietari din cadrul primariei.

  • Lucian Burca, Iasi:
  • "Am o mica afacere si doresc sa o extind si, cum de regula trebuie sa apelezi la surse de finantare, doresc sa apelez la un credit. As dori sa aflu adresa si numarul de telefon ale Fondului Roman de Garantare a Cerditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii".
    RASPUNS: Deoarece nu ne-ati spus din ce oras sunteti, va oferim adresa Fondului National de Garantare a Creditelor Pentru IMM din Bucuresti. Aceasta este: Calea Victoriei 155, tronson 5, etaj 6, Sector 1, telefon 021-310.18.74, fax: 021-310.18.57. De asemenea, va oferim si adresa Fondului Roman de Garantare a Creditelor pentru Intreprinzatorii Privati, poate va este de ajutor. Aceasta este: Strada Matasari 46, Sector 2, Bucuresti, telefon: 021-250.32.20, 021-635.01.89, 021-642.64.04, fax: 021-250.33.18.79.

  • Butnariu Adrian, Botosani:
  • "Doresc sa aflu adresa Manastirii Dervent pentru a trimite un acatist cu cei vii pentru a putea fi pomenit la sfintele slujbe".
    RASPUNS: Sfanta Manastire Dervent este situata in sudul Dobrogei pe DN3 Bucuresti-Calarasi-Ostrov-Constanta, in apropiere de satul Galita. Datele de contact sunt urmatoarele: comuna Lipnita, jud. Constanta, cod 907224, tel./fax: 0241-85.78.77, 0788/46.94.06; 0722/44.24.71; 0723/58.27.11.

  • Popanga Peter, Maramures:
  • "Sunt fost profesor cu gradul II si vechime de 40 de ani in invatamant. Am fost pensionat la cerere cu Decizia nr. 187573 din 28.03.2001 in baza Legii nr. 3/1997. Am primit o pensie de 3.610.000 lei. As dori sa stiu daca este corect calculata pensia".
    RASPUNS: Va indrumam sa va adresati la Casa Judeteana de Pensii cu o cerere de recalculare sau la Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale cu adresa in Strada Latina numarul 8, Sector 2, Bucuresti, telefon Infoline - 021-250.91.11 pentru a afla mai multe amanunte.

    SOCIETATILE CU RASPUNDERE LIMITATA
    SEDINTA. In Adunarea Generala decizile se iau prin votul majoritatii absolute a asociatilor si a partilor sociale
    Societatea cu raspundere limitata este acea societate ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociatii sunt obligati numai in limita capitalului social subscris.

    Intr-o societate cu raspundere limitata hotararile asociatilor se iau in Adunarea Generala. Aceasta decide prin votul reprezentand majoritatea absoluta a asociatilor si a partilor sociale, in afara de cazul in care prin actul constitutiv se prevede altfel.

    Adunarea asociatilor are urmatoarele obligatii principale:
    - sa aprobe situatia financiara anuala si sa stabileasca repartizarea profitului net;
    - sa ii desemneze pe administratori si cenzori, sa ii revoce si sa le dea descarcare de activitatea lor, precum si sa decida contractarea auditului financiar, atunci cand acesta nu are caracter obligatoriu, potrivit legii;
    - sa decida urmarirea administratorilor si cenzorilor pentru daunele pricinuite societatii, desemnand si persoana insarcinata sa o exercite;
    - sa modifice actul constitutiv.

    ADMINISTRARE. Societatea este administrata de unul sau mai multi administratori, asociati sau neasociati, numiti prin actul constitutiv sau de adunarea generala. Administratorii nu pot primi, fara autorizarea adunarii asociatilor, mandatul de administrator in alte societati concurente sau avand acelasi obiect de activitate, nici sa faca acelasi fel de comert ori altul concurent pe cont propriu sau pe contul altei persoane fizice sau juridice, sub sanctiunea revocarii si raspunderii pentru daune.

    Societatea trebuie sa tina, prin grija administratorilor, un registru al asociatilor, in care se vor inscrie, dupa caz, numele si prenumele, denumirea, domiciliul sau sediul fiecarui asociat, partea acestuia din capitalul social, transferul partilor sociale sau orice alta modificare privitoare la acestea. Administratorii raspund personal si solidar pentru orice dauna pricinuita prin nerespectarea obligatiei de a tine registrul asociatilor. Acest registru poate fi cercetat de asociati si creditori.
    Societatea cu raspundere limitata nu poate emite obligatiuni.

    Situatiile financiare vor fi intocmite dupa normele prevazute pentru societatea pe actiuni. Dupa aprobarea de catre adunarea generala a asociatilor, ele vor fi depuse de administratori la directiile generale ale finantelor publice competente, in termenul prevazut de lege. Un exemplar al situatiei financiare anuale va fi depus la oficiul registrului comertului.

    Partile sociale pot fi transmise intre asociati. Transmiterea catre persoane din afara societatii este permisa numai daca a fost aprobata de asociati reprezentand cel putin trei patrimi din capitalul social. Transmitera partilor sociale trebuie inscrisa in registrul comertului si in registrul de asociati ai societatii. Transmiterea are efect fata de terti numai din momentul inscrierii ei in registrul comertului.

    DIZOLVARE. Societatile cu raspundere limitata se dizolva prin falimentul, incapacitatea, excluderea, retragerea sau decesul unuia dintre asociati, cand, datorita acestor cauze, numarul asociatilor s-a redus la unul singur. De la aceasta regula se excepteaza cazul cand in actul constitutiv exista clauza de continuare cu mostenitorii sau cand asociatul ramas hotaraste continuarea existentei societatii sub forma societatii cu raspundere limitata cu asociat unic.

    In cazul lichidarii societatii cu raspundere limitata, numirea lichidatorilor va fi facuta de toti asociatii, daca in contractul de societate nu se prevede altfel. Daca nu se va putea intruni unanimitatea voturilor, numirea lichidatorilor va fi facuta de instanta, la cererea oricarui asociat ori administrator, cu ascultarea tuturor asociatilor si administratorilor. Dupa terminarea lichidarii societatii cu raspundere limitata, lichidatorii trebuie sa intocmeasca situatia financiara si sa propuna repartizarea activului intre asociati. Stefanica, Dutu & Asociatii societate de avocati

    APEL UMANITAR
    Stoian Cristina, Ploiesti, Prahova: "Am 30 de ani si sunt o persoana cu handicap de gradul I. Am apelat la dumneavoastra, oameni buni, deoarece am nevoie de un carut electric pentru ca am o fetita de patru ani care are mare nevoie de mine pentru a fi mai activa, trebuie sa o plimb, sa o iau de la gradinita. Am vrut sa cumpar unul in rate, dar nu se poate deoarece pensia mea este mica. Trebuie sa strang 130.000.000 de lei. Va rog sa ma ajutati.
    Cei care vor sa depuna bani o pot face la: BRD IBAN: RO30BRDE441SV45102104410. Contul bancar este pe numele sotului meu: Stoian Mihai. Pentru mai multe detalii, puteti suna la: 0742-22.56.81. Va multumesc."
    ×