x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Simpozion

17 Dec 2009   •   00:00
Simpozion

Joi, 10 decembrie, s-a desfăşurat la Muzeul Naţional al Ţăranului Român seminarul "O piaţă pentru produse agricole şi alimentare de calitate în Uniunea Europeană şi România".



Evenimentul a avut loc cu ocazia zilei internaţionale Terra Madre şi a fost organizat de Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman şi Slow Food Bucureşti Valahia Gusturilor. La manifestare au participat specialişti din partea Comisiei Europene, a autorităţilor din România şi a asociaţiilor naţionale de producători din agro-industrie. Participanţii au avut ocazia să deguste specialităţi tradiţionale româneşti. (M.B.B.)

Furnizorii anului 2010

În perioada 2 decembrie-15 martie pe situl www.gastropan.ro se poate vota pentru concursul "Votează-ţi furnizorul!". Acesta se adresează tuturor specialiştilor din cofetării, restaurante, pensiuni şi hoteluri din România. Decernarea premiilor "Furnizorii Anului 2010" (ediţia a II-a) va fi unul din momentele-cheie de la GastroPan Expo. Pe baza voturilor, vor fi premiaţi specialişti din domeniu, cei mai buni din sectorul HoReCa. (C.D.)

Ziua Minorităţilor Naţionale
Ziua Minorităţilor Naţionale se sărbătoreşte în România din 1998, în fiecare an, la 18 decembrie. Anul acesta Uniunea Democratică Turcă marchează această zi printr-o serie de manifestări culturale, cu caracter multietnic: lansarea cărţii "Pagini alese din istoria culturii şi civilizaţiei comunităţilor de origine turcă din România", spectacol de gală cu ansambluri folclorice, expoziţii de obiecte de artizanat, costume tradiţionale şi produse culinare specifice bucătăriei turcilor, ruşilor lipoveni, bulgarilor şi maghiarilor. (C.D.)

Arome noi

La 9 decembrie a fost lansat pe piaţa din România un nou sortiment de cafea. Ristretto Origin India extinde creaţiile şi selecţiile de reţete de cafea permanente de calitate superioară pe care Nespresso le oferă în mod curent. "Experţii noştri au călătorit din nou prin lume pentru a găsi o cafea cu rădăcini adânci în ţara de origine. Iar după doi ani de explorări şi dezvoltare suntem încântaţi să dezvăluim ultimele noastre creaţii", spunea Richard Girardot, CO al companiei producătoare. (M.B.B.)

Satul de Crăciun
Între 19 şi 27 decembrie, în localitatea Saint-Jean de Luz, din Franţa, în parcul Ducontenia se organizează un târg de Crăciun. Se pregătesc numeroase standuri, spectacole de magie, teatru, ateliere de decoraţii pentru Sărbătorile de iarnă. Va fi prezent şi Moş Crăciun, care va împărţi daruri tuturor celor prezenţi. Dulciurile specifice acestei perioade din an vor fi pe la toate tarabele, iar cei mici se vor bucura din plin de ele. (C.D.)

Piaţa de trufe

În perioada 1 decembrie 2009-16 martie 2010, în localitatea Lalbenque, din Franţa, în fiecare zi de marţi, începând cu ora 10:00 se organizează o piaţă de trufe. Pe lângă expoziţiile cu vânzare, vor avea loc degustări şi demonstraţii de gătit în aer liber. Mâncărurile vor avea ca ingredient principal trufele, iar cei prezenţi vor degusta din preparatele obţinute. Se vor putea întoarce acasă şi cu reţetele mâncărurilor propuse de specialişti. (C.D.)

Florile Dalbe
Sâmbătă, 12, şi duminică, 13, decembrie s-a desfăşurat la Muzeul Satului "Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă - Florile Dalbe". Uliţele muzeului s-au umplut de cete de colindători care le-au urat vizitatorilor belşug, sănătate şi viaţă lungă. De asemenea, musafirii au putut admira parada obiceiurilor de iarnă, şi-au procurat obiecte lucrate manual de la meşterii populari şi au degustat atât bucate tradiţionale, cât şi bio. (M.B.B.)

×
Subiecte în articol: food world